2016'da Seçilen Dünya'nın En İyi 5 Restoranı

mekan.com
15 Haziran 2016
24 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
The Dinner Club World’s 50 Best Restaurants Academy, 15 yıldır geleneksel olarak Dünya’nın en iyi 50 restoranını seçiyor. Bu yıl da geleneği bozmayan kurum New York’ta düzenlenen törenle ödülleri sahiplerine takdim etti. İşte bu özel listenin ilk 5’i!

1. Osteria Francescana / Massimo Bottura 

2014’te İstanbul’da da mekan açmış olan Maasimo Bottura’nın İtalya Modena’daki restoranı Osteria Francescana bu yıl listede ilk sırada yer alıyor. 

Osteria-Francescana-Massimo-BotturaFotoğraf Kaynak: facebook.com

2. El Celler De Can Roca / The Roca Brothers

İspanya’nın Girona şehrinde üç erkek kardeş Joan, Josep ve Jordi Roca’nın mutfak ve şarap ayrılmazlığını yansıttıkları restoranları El Celler De Can Roca, Dünya’nın en iyileri listesinde ikinci sırada.

El-Celler-De-Can-Roca-The-Roca-Brothers Fotoğraf Kaynak: cellercanroca.com

3. Eleven Madison Park / Daniel Humm

Daha önce 3 Michelin Yıldızı ile onurlandırılan Daniel Humm’un New York’taki restoranı Eleven Madison Park 2015’in en iyi 50 restoran arasından 3. sıraya yerleşiyor.

Eleven-Madison-Park-Daniel-Humm Fotoğraf Kaynak: news.amueller.com

4. Central / Virgilio Martinez

Genç ve yetenekli şef Virgilio Martinez’in Peru Lima’da açmış olduğu restoran Central 4. olarak Dünya’nın en iyileri arasında ilk 5’e girmeyi başarıyor.

Central-Virgilio-MartinezFotoğraf Kaynak: chef-alps.com

5. Noma / Rene Redzepi

2010 yılında Restaurant Magazine tarafından Dünya’nın en iyi restoranı seçilen Michelin Yıldızlı Noma, bu yıl The Dinner Club World’s 50 Best Restaurants Academy’nin listesinde 5. sırada.

Noma-Rene-RedzepiFotoğraf Kaynak: artnouveau.com.gr

Bonus: Mikla / Mehmet Gürs

Yeni Anadolu Mutfağı konseptiyle, bizim topraklarımızın lezzetlerini tecrübesiyle günümüze uyarlayan Şef Mehmet Gürs’ün restoranı Mikla, geçtiğimiz günlerde açıklanan 2015 yılının en iyi restoranları arasında 56. olarak bu önemli listede ilk 100 restoran içerisinde yer almaya layık görüldü.

Mikla- Mehmet-Gürs

Şef Mehmet Gürs’ü ve tüm Mikla ailesini tebrik ediyoruz.