Ankara'da Geleneksel Olarak Düzenlenen Festivaller

Başkent Ankara'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen, yöresel zenginliklerin, tarihsel kültürün ya da sanatın ön plana çıktığı festivalleri sizler için yazdık. Kültür - sanat anlamında zenginleşme sağlayan ve pek çok etkinlikle halkın katılımıyla düzenlenen festivaller Ankara'ya gitmek için özel sebepler sunuyor.

Açık Hava Film Festivali

Ankara-Açıkhava-Film-FestivaliFotoğraf Kaynak: cankaya.bel.tr

Ankara Çankaya Belediyesi, Karum İş Merkezi ile birlikte düzenlediği festivalde,Türk sinemasının klasiklerini ve yeni dönem filmlerini, 7‘den  70‘e yaklaşık 5 bin Ankaralıyla buluşturmaya devam ediyor. Nostaljik bir havada geçen gösterimler, konukların keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Ankara Uluslararası Müzik Festivali

Ankara-Müzik-FestivaliFotoğraf Kaynak: facebook.com

Bu yıl 33.’sü düzenlenen Ankara Uluslararası Müzik Festivali, adeta baharın habercisi niteliğinde her yıl Dünya’nın çeşitli yerlerinden müzisyenlerin katılımıyla Ankaralıların kulaklarının pasını siliyor. Farklı kültürlerin ve dinamiklerin bir araya geldiği festivalin örnek teşkil etmesini diliyoruz.

Beypazarı Geleneksel Tarihi Evler, El Sanatları, Havuç ve Güveç Festivali

Tarihi-Beypazarı-EvleriFotoğraf Kaynak: bizeheryerankara.com

Her yıl Haziran Ayı’nın ilk haftası düzenlenen festival, sergiler, yarışmalar, danslar ve çeşitli etkinliklerle konuklarını ağırlıyor. 40’ı aşkın il ve ilçe belediyelerinin bir araya geldiği Beypazarı’nda kültürlerin harmonisi muhteşem görüntülere sahne oluyor.

Büyük Ankara Festivali

Büyük-Ankara-FestivaliFotoğraf Kaynak: ankara.bel.tr

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve her gününde ayrı ünlü ismin konserleri, oyunlar, kortej ve çeşitli etkinlikler gerçekleşen festival Ankaralıların keyfine keyif katıyor. Dans gösterileriyle coşkunun doruğa çıktığı festivale yurt içi ve yurt dışından ziyaretçiler de katılıyorlar.

Uluslararası Kalecik Karası Festivali

Kalecikkarası-üzüm-şarap-festivalFotoğraf Kaynak: evhayat.com

Her yıl Eylül ayında, yörede yetişen Kalecik Karası cinsi üzümden üretilen şarapların tanıtılması amacıyla düzenlenen festival, lezzet ve eğlenceyi bir arada yaşatıyor. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Kalecik Karası Festivali, yerli yabancı konuklarını geleneksel yarışmalarla da kültürel bir yolculuk yaşatıyor.

Ankara Tiyatro Festivali

Ankara-Tiyatro-FestivaliFotoğraf Kaynak: facebook.com

Bu yıl 21.si düzenlenecek olan Ankara Tiyatro Festivali, tiyatro sanatını tanıtma amacı güderken aynı zamanda sosyal bir paylaşım ortamı sağlamayı hedefliyor. Pek çok farklı tiyatro topluluğunun bir araya geleceği festival, seminerler ve atölye çalışmalarıyla daha da renkleniyor.