Ankara'da Tatlı Yenilebilecek Mekanlar

Ankara'daki ağzının tadını bilen tatlı canavarları için tatlıyı iyi yapan yerlerde yemek oldukça önemli. Biz de damakları tatlıya düşkün olan okuyucularımız için, Ankara'da enfes tatlılar yiyebilecekleri mekanları bu yazımızda derledik.
 

Waffle Corner


Waffle severlerin Ankara’da en çok uğradığı mekanlardan biri olan Waffle Corner, gerek kıvamı gerekse kullandığı malzemelerin lezzeti ile ağızlarda eşsiz bir tat bırakıyor. Burada özellikle beyaz çikolata, muz ve çilek üçlüsünü mutlaka denemelisiniz. Waffle Corner’ın waffleları kadar atıştırmalık sandviçleri de oldukça başarılı.

Waffle CornerFotoğraf Kaynak:wafflecornercafe.com
 

Baklavacı Hacıbaba


Günlük olarak ürettikleri tatlıları ile damakları büyüleyen Baklavacı Hacıbaba, Ankaralıların gönlünde önemli bir yere sahip. Baklavalarıyla nam salan Baklavacı Hacıbaba’nın şerbeti tam kıvamında olan, çıtır çıtır baklavalarını mutlaka denemelisiniz.

Baklavaci HacıbabaFotoğraf Kaynak: hacibaba.com
 

Aylak Madam


Ankara Kızılay’da konumlanmış olan Aylak Madam, sıradışı lezzetleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle de Madam Bowary ile ünlenen Aylak Madam’ın, tatlıları dışında her damağa hitap eden birçok lezzeti de bulunuyor.

Aylak MadamFotoğraf Kaynak: facebook.com/AylakMadamKahveEvi
 

Turta Home Cafe


Ümitköy’de home cafe konseptiyle hizmete açılan Turta, ferah ve samimi bir atmosfere sahip. Tatlılarıyla da dillere destan bir mekan olan Turta’da mutlaka denenmesi gereken lezzetlerin başında tabii ki de limonlu pasta geliyor.

Turta Home CafeFotoğraf Kaynak: tr.foursquare.com/v/turta-home-cafe/4cbaff8bf50e224ba9fcf6fb
 

Grano Coffee & Sandwiches


Son derece şık ve samimi bir mekan olan Grano Coffee & Sandwiches, donut konusunda oldukça başarılı. Donutlarının yanı sıra, damakları çikolata tadıyla büyüleyen browniesi de pek leziz.

Grano CoffeeFotoğraf Kaynak: ​facebook.com/granoankara/