Barış Manço’nun Moda’daki Evindeydim

Bu ziyaretimin ayrıntılarıyla Barış Manço’yu daha da yakından tanımış olacaksınız. Evin içerisindeki her şeyi sizlere aktarmaya çalışacağım.

Barış Manço‘yu geçtiğimiz günlerde katıldığımız anma gecesindeki izlenimlerimizle daha yakından tanımıştık. Şimdi ise o yazımda da belirttiğim gibi Barış Manço‘nun Kadıköy-Moda’daki evini ziyarete gittim.



Bu ziyaretimin ayrıntılarıyla Barış Manço‘yu daha da yakından tanımış olacaksınız. Evin içerisindeki her şeyi sizlere aktarmaya çalışacağım. Ama siz yine de kendiniz görmek isterseniz adresi biliyorsunuz: Moda 81300! Yazının devamında ev ile ilgili görsellere ve tanıtımlara ulaşabilirsiniz.

Geniş bahçeli köşkleriyle, farklı giyim ve yaşam tarzlarıyla ilgi çeken Moda semti büyük bir üstadı da bünyesinde barındırmış. Sultan Abdülmecit tarafından bu arazi 1800’lü yılların ailelerinden olan Vitol Ailesi‘ne hediye edilmiş. Bu aile de kendi tarzlarını yansıtan mimarili evler yaptırmışlar. Vitol Ailesi ise son olarak bu evde yaşamış.

Moda’daki apartmanlaşmanın sonucunda arda kalan bu köşkü Barış Manço çok beğenmiş ve romantik bulmuş. Bundan dolayı Vitol Ailesi‘nin son fertlerinden bu evi satın almış.




Barış Manço Heykeli




Arkadaşım Eşşek


EVİ İNCELEYELİM
Eve girer girmez güzel bir salon bizi karşılıyor. Bu salonda yazının başında gördüğünüz Barış Manço‘nun Avusturya’dan bizzat satın aldığı piyanosu ve heykeli bulunuyor. Hemen diğer tarafta ise Yemek Odası bulunuyor. Yemek Odası’nın ortasındaki masanın üstünde ise Barış Manço‘nun ölmeden önce bıraktığı eşyalar duruyor.

Evin birinci katına çıkarken ise duvarlarda Barış Manço‘ya ait bestelerin bulunduğunu görebiliyoruz. Birinci katta Barış Manço‘nun yatak odası ve evebeyn banyosu bulunuyor. İkinci katta ise çocukların odaları ve banyoları bulunuyor. Ayrıca oğlu Batıkan’ın odası Adam Olacak Çocuk‘larla süslenmiş. Misafire özgü bir yatak odası da bulunmakta.

Girişin en alt katında ise Şovalye Odası, Yönetim odası ve Yazlık-Kışlık bahçe bulunmakta. Ve yine evin her yerinde olduğu gibi kışlık bahçede de Kurtalan Ekspres‘in heykelleri bizi karşılıyor. Ayrıca ziyaretimiz boyunca birbirinden güzel Barış Manço şarkıları da bize eşlik ediyor.

Evin bahçesinde ise Adam Olacak Çocuk‘lar bulunuyor. Evin ön bahçesinde ise Barış Manço’nun şarkısından esinlenerek güzel ve esprili bir heykeller oluşturulmuş: Domates, Biber, Patlıcan…



Eğer müzeyi sizde ziyaret etmek isterseniz Barış Manço’nun dediği gibi: “Adresi biliyorsunuz: Moda 81300¨
Daha ayrıntılı bilgi vermek gerekirse: Yusuf Kamil Paşa Sok. No: 5 Moda/Kadıköy – İstanbul / Tel: 0216 337 94 13