Beyoğlufest Başlıyor!

mekan.com
25 Mayıs 2016
5 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Beyoğlu tarihinde ilk kez gerçekleşecek olan festival, yüzlerce mekanı, kültür - sanat ve sanatçılarla bir araya getirecek. Çeşitli indirimler ve etkinliklerle 29 Mayıs’a kadar sürecek olan Beyoğlufest bugün başlıyor!

Beyoğlufest-Beyoğlu-TaksimFotoğraf Kaynak: posta.com.tr

Ülkecek zor günler geçirdiğimiz şu dönemde, Esnaf Dayanışma Komitesi tarafından hiçbir ticari sponsor olmadan gerçekleştirilen festival, ''Birlikte Yaşam'' temasıyla Beyoğlu’nu yeniden canlandırmayı hedefliyor. İstanbul ve Beyoğlu’nun tarihini, kültürel değerlerini ve geleneklerini Beyoğluseverlerin de desteğiyle, Beyoğlu’nun etnik zenginliğine yakışır şekilde yaşatmayı planlayan festival, konuklarını bekliyor olacak. Bu ilk kez gerçekleşecek festival kapsamında, dahil olan tüm mekanlarda kültür - sanat etkinliklerinde, yeme - içmede ve sahne performanslarında çeşitli indirimler uygulanacak.

Festivalde, çehresi müdahalelerle son yıllarda iyice değişen ve dönüşüm adı altında İstanbul’un kültür, sanat ve eğlence merkezi olma özelliğini yitirmeye başlayan Beyoğlu’nu korumak amacıyla söyleşiler, imza günleri, kültür turları, konserler, sokak oyunları, sergiler, pantomim gösterileri ve daha pek çok etkinlikler gerçekleşecek. Cafelerden tiyatrolara, restoranlardan kitabevlerine kadar her tür mekanın katıldığı bu etkinliklerde oyuncular, sanatçılar, yazarlar ve diğer Beyoğlu hayranlarıyla tanışma, sohbet etme fırsatı da yakalayabilirsiniz.