Bursa’nın Görülmeye Değer Tarihsel Yerleri

Osmanlı Devleti’nin başkentliğini yapmış Bursa, bu yazımızda tarih kokan güzellikleriyle karşımıza çıkıyor. Tarih boyunca pek çok kültüre kapılarını açmış olmasının verdiği fırsatla çeşitli tarihi yerlere sahip Bursa’da gezip görmeniz ve fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmemeniz gereken bu tarihsel mekanları siz değerli okurlarımız için anlatıyoruz.

Bursa Kalesi

M.Ö. 2. yüzyıla kadar uzanan köklü tarihiyle Bursa Kalesi, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer alıyor ve vaktinde Bithynialılar tarafından inşa edilmiş. Zaman içeresinde çeşitli onarımlar görerek günümüze kadar gelmeyi başarmış tarihin esintilerini beraberinde taşıyan Bursa Kalesi; Hisar, Zindan, Kaplıca, Pınarbaşı ve Yer olmak üzere beş kapıya sahip. 



Bursa Koza Han

Bursa’nın merkezinde tarihi güzelliğini ortaya koyan Koza Han, eskiden beri süregelen ipek üreticiliğinin gerçekleştiği yer. Bursa’ya yolunuz düşerse, Bursa’nın meşhurlarından olan ipekten yapılma ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.



Tophane Parkı

Tarihe kısa bir yolculuk yapmak isteyenlerimiz için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alan Tophane Parkı, bir zamanlar kullanılan savaş toplarını ziyaretçileriyle buluşturuyor. Sıcacık çayınızı yudumlarken Bursa’nın kuşbakışı manzarasını doya doya yaşabileceğiniz bu yerde Abdülaziz döneminde yaptırılmış saat kulesini de içine alarak güzel bir hatıra fotoğrafı çekilebilirsiniz.



İnkaya Çınarı

Uludağ yolu üzerindeki Çekirge’de kendini belli eden İnkaya Çınarı, büyük büyük dedelerimizin zamanından beri ayakta kalmayı başarmış 582 yaşında bir çınar ağacı. Boyu yaklaşık 35 metre olan bu ağaç, hem fotoğraf çekilmek isteyen ziyaretçilerine kollarını açıyor hem de pek çok canlı türüne yaşama alanı sunuyor.