Bursa’nın Muazzam Mimarisi İle Görülesi Camiileri

Kendine özgü muhteşem mimarisi ile görülmeyi hak eden Bursa’daki camiilerle bu yazımızda yeniden bir aradayız.  İhtişamlı görünümleriyle tarihe de kucak açmış Bursa’nın camiilerinden oluşan bu yazımız özellikle sanata, tarihe ve dine ilgi duyanlarımız için hazırlandı.

İznik Ayasofya Camii

Bir zamanlar Hristiyanların önemli kararlar aldıkları bir kilise olarak inşa edilen ancak Bursa’nın fethedilmesinden sonra 1331’de Orhan Gazi tarafından camiiye dönüştürülmüş İznik Ayasofya Camii, bir dönem de müze olarak kullanılmış. 2011 yılında bayram namazının kılınmasıyla birlikte tekrar camiiye dönüştürülmüş camii, muhteşem mimari yapısıyla görülmesi gerekenler listesinde yerini alıyor.



Emir Sultan Camii

Yerli ve yabancı turistler tarafından her gün ziyaret edilen Emir Sultan Camii, Yıldırım Beyazıt’ın kızı Hundi Fatma Hatun’un, eşi Emir Sultan adına yaptırdığı bir camiidir. Etrafında pek çok çeşit ağaç barındırıp yeşilliklere kucak açması da saf güzelliğine ayrı bir hava katıyor.



Bursa Ulu Camii


Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış şehrin merkezine kurulu tarihi Bursa Ulu Camii, hat sanatının adeta oyun oynadığı göz alıcı güzelliğiyle ziyaretçilerine ve ibadetlerini yerine getirmek isteyenlerine kapılarını açıyor.



Yeşil Camii

Yeşil adını bir zamanlar minarelerindeki yeşil renkli süslemelerden alan Yeşil Camii, Yeşil Bursa’nın büyüleyici camiilerinden. İlk başta hükümet konağı olarak Çelebi Mehmet tarafından inşa edilmiş bu tarihi camii, iki kubbeli ve iki katlı olup günümüzde ibadet etmek isteyenlerimiz için kullanıma açık.