Bursa'nın Neleri Meşhur?

Farklı bir şehre seyahat için gittiğimizde oranın meşhur lezzetlerinden mutlaka tatmak isteriz, meşhur ürünlerinden satın almak ya da meşhur yerlerini gezmek yapacaklarımızın başında yer alır. Peki, gideceğimiz adres Bursa ise oranın hangi meşhur lezzetlerini tadıp hangi meşhur ürünlerinden satın almalıyız? İşte, bunu önceden bilmeniz adına bu konuda bir yazı yazalım dedik. 

Bursa’nın neleri meşhurmuş, haydi öğrenelim. 

İskender

Bursa dediğimiz zaman hemen hemen herkesin aklına ilk gelecek şey iskender olacaktır. Enfes lezzetiyle Bursa’nın meşhur iskender kebabını Bursa’da tadarsanız, başka yerde, aynı lezzeti bulamayacağınızdan hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bizden söylemesi…



Kestane Şekeri

Pek çok çeşidiyle Bursa’nın meşhur lezzetlerinden birisi olan kestane şekeri,  tatlı severlerin Bursa’da mutlaka denemesi gereken tatlardan biri.



İpek

Çarşıdan kendinize ipek kumaştan bir şal almazsanız aklınızda kalır, haberiniz ola. İpek üretiminin yoğun olarak gerçekleştiği Bursa’da ipekten ister havlu, ister şal alın, yumuşacık kumaşının size verdiği mutluluk hissi ile Bursa’yı yeniden seveceksiniz.



İnegöl Köftesi


Elbette ki Bursa’nın yemek konusunda en meşhur lezzeti iskender, ancak iskender kadar enfes bir lezzete sahip ve Bursa’nın da meşhurları listesine girmiş inegöl köftesini de yemeden dönmeyin deriz.



Kemalpaşa Tatlısı

Tatlı aşıklarımıza Bursa’dan bir diğer güzel haberimiz var!! Özellikle şerbetli tatlılara bayılan biriyseniz Bursa’nın bu leziz tatlısını kaçırmamanızı öneririz.