Çarşıdan Aldım Bir Tane, Eve Geldim Bin Tane?

Kınagiller familyasından olan Nar, kışın en özel meyvelerinden biri. Faydaları da saymakla bitmiyor. Pek çok hastalığı engellemesinin yanı sıra, 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan maddeye sahip. Vücut direncini arttırıyor ve cildi güzelleştiriyor. Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırıyor. 



İçerisinde, küçük çekirdekli yüzlerce meyve gövdesi bulunan nar, bu yapısıyla binlerce yıldır bereket sembolü olarak da pek çok kültürde yer alıyor. Ayrıca 'Nar tohumu', kutsal kitap metinleri içinde de geçiyor. Nar motifli ya da şekilli dekoratif eşyalar iyi bir ev hediyesi olarak tercih ediliyor.



İçerisini boşaltmak biraz zahmetli gibi görünse de aslında elma soymaktan daha meşakkatli değil. Narı ikiye kesip, taneler bir tabağa düşecek şekilde, arkasına tahta bir kaşıkla hafif hafif vurduğunuzda, tanecikler patır patır tabağa düşüyorlar. 



Genellikle tatlı süslemelerinde kullanılan narı, sabahları yulaf ezmesi ile denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ayrıca kahvaltıda nar suyunu portakal ya da greyfurtla karıştırdığınızda da enfes bir içecek oluyor.



Peki ya narın reçelini hiç denediniz mi? Bu şifa deposu, mucizevi meyvenin en güzel ve özel hallerinden reçelini, evinde pişirmek isteyenler için leziz ve pratik bir tarifimiz var!



Malzemeler: 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı nar suyu, 1 su bardağı nar tanesi, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 küçük çubuk tarçın, 1 adet kakule.

Hazırlanışı: Taze sıktığınız nar sularını orta boy bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave ederek şeker eriyinceye kadar harlı ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan suya tarçın ve kakuleyi ekleyerek orta ateşe alın. Ara sıra köpüklerini alarak yoğunlaşıncaya kadar kaynatın. Yoğunlaşan reçele taneleri ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Son olarak 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave ederek bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp kavanoza dökün. Tamamen soğuyan reçelin kapağını kapatın ve oda sıcaklığında saklayın.

Nar reçeliniz için şimdiden afiyet olsun :)