Cildinize Ve Saçınıza Ebegümecinden Sağlık

Doğa her türlü şifayı canlılar için sunmuş. Hemen hemen bütün ilaçların, bakım kremlerinin ve sağlıklı besinlerin temelinde bitkiler yer alıyor. Bunlardan biri de Ebegümeci. Bakalım ne gibi yararları varmış, nelere iyi geliyormuş bu doğa harikası.

Ebegümeci

Çoğunlukla meralarda ve yerleşim yerlerinin dışında yetişen, kadifemsi bir yapıda olan ebegümeci, renkli ve oldukça güzel bir görünüme sahip. Laboratuvar araştırmalarına göre kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum ve özellikle de sodyum açısından oldukça zengin. Buda demek oluyor ki cilt ve saç sağlığı için birebir. Anti ageing özelliğinin yanı sıra ciltteki yara ve yanıkların tedavisinde sıkça kullanılıyor. Yaklaşık 3 dakika kadar kaynamış suda beklettiğiniz ebegümeciyle saçlarınızı yıkarsanız, saç derisindeki kaşıntılarınızdan ve fazla yağdan kurtulmuş oluyorsunuz. Ayrıca bu işlem saçlara doğal bir ışıltı kazandırıyor. 

Sağlıklı-Cilt

Ebegümeci kaynatılıp içildiğinde midedeki gastriti engelliyor ve ayrıca kabızlığa da iyi geliyor. En bilindik özelliklerinden biri de göğsü yumuşatması, balgam söktürmesi ve kronik öksürüğü geçirmesi. Solunum yolu sağlığı açısından da gün içerisinde içilen 2 bardak ebegümeci çayı oldukça faydalı.

Ebegümeci-Çayı

Soğuk algınlığından kaynaklı yüksek ateşin düşmesinde ve terleme yöntemiyle vücudun rahatlamasında önemli bir rol oynuyor. Kolesterole de iyi geldiği belirtilen ebegümeci, vücutta kaybedilen su ihtiyacını tekrar sağladığı için sporcular tarafından da sıkça tercih ediliyor.

Her ne kadar bitkilerin faydaları saymakla bitmese de ciddi sağlık şikayetleri olanların mutlaka doktora danışmalarını öneriyoruz. Sağlık her şeyden önemli. Kendinize iyi bakın :)