Dünya Kahvaltıları Bizimki Kadar Zengin Mi?

mekan.com
20 Ocak 2015
6 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
"Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" demiş Cemal Süreya…

Türk Milleti olarak kahvaltıyı özene bezene hazırlar ve dakikalarca kahvaltı sofrasında sohbet edebiliriz. Cemal Süreya da bu özlü sözlü muhteşem kahvaltı kültürümüzden esinlenerek söylemiş olmalı. Peki tüm dünyada kahvaltı sofraları bizimki kadar zengin mi dersiniz? Gelin beraber bakalım dünya kahvaltıda ne yiyor, ne içiyor?

1. Amerika 
Amerika’lılar kahvaltıda genel olarak; bacon olarak bilinen domuz pastırması, krep hamurundan yapılan pancake ve yumurta yemeyi tercih ediyor. Kahvaltıya eşlik etmesi için portakal suyu ya da meşhur filtre kahve tercih ediyorlar. Amerika’lılar aceleleri varsa eğer bizim sokak simitimize benzer bagle ya da meşhur Amerikan filmlerinden görmeye alışık olduğumuz donut yemeyi tercih ediyorlar.


imgur.com​


2. Almanya
Almanlar kahvaltıda sosis, haşlanmış yumurta ve Brötchen olarak bilinen yuvarlak ekmeği yanında kahve ile tercih ediyorlar.


http://redstateeclectic.typepad.com/


3. Avustralya
Avustralya’lıların bayılarak kızarmış ekmeğe sürdüğü Vegemite (mayadan yapılır), yanında mısır gevreği ve kahve. Laf aramızda bu Vegemite’yi Avustralya’lılardan başka kimse sevmez. Amerika’lar için Peanut Butter neyse Avustralya’lılar için Vegemite aynı öneme sahip :) 


http://anmblog.typepad.com/


4. Japonya
Japonlar temel maddesi miso macunu olan Miso çorbası, buharda pişmiş beyaz pirinç, sebze turşusu ve yeşil çayı kahvaltı olarak tercih ediyorlar. 


http://www.seriouseats.com/


5. Hindistan
Baharatı neredeyse sularından bile eksik etmeyen Hintli dostlarımız kahvaltı için sade krep, Dosa adında sebze yemeği ve Chutney adında bol baharatlı bir sos kullanıyorlar.


http://freeimagescollection.com/


6. Vietnam
Vietnam’lılar güne bol etli, taze yeşillikli, dana etli Vietnam çorbası ile güne başlamayı tercih ediyorlar.


http://img.foodnetwork.com/


7. İngiltere
İngilizler kızarmış domates, sosis, yumurta ve domuz pastırması güne başlıyorlar.


imgur.com​


8. Brezilya
Havası da insanları gibi sıcak olan bu güzide memleketin insanları kahvaltıda serin serin meyve, kızarmış ekmek ve jambon tercih ediyorlarmış.


http://c2kdallas.org/


10. Çin
Bir çok Asya ülkesinde olduğu gibi pirinç lapası ve domuz etinden yapılmış mantıya benzer “Bun” adı verilen bir yiyecek ile güne başlıyorlar.


http://shescookin.com/


11. İtalya
Kruvasan ve genelde Capppucino İtalyanların vazgeçilmezlerinden.


imgur.com​


12. Polonya
Omlet, sosis ve patatesli krep. Kulağa gayet hoş geliyor. 


imgur.com​


13. Türkiye
A-Z’ye mi saysak, çeşitlerine göre mi sıralasak bilemedik. Sebzelerin bile önem arz ettiği bir yerdir kahvaltı sofralarımız. Domates, salatalık, maydanoz ve biber gibi yeşillikler olmazsa olmazdır. Bal, kaymak, tereyağ, peynir, sucuk, yumurta, zeytin saymakla bitmeyecek kahvaltı lezzetlerimizdir. Daha fazla söze gerek yok biz sizi fotografla başbaşa bırakıyoruz. 


http://akishaber.com.tr/

İstanbul'un En İyi Yöresel ve Organik Kahvaltı Mekanları listemize buradan ulaşabilirsiniz.