Dünya'dan Çay Çeşitleri

Kahvaltı sofralarımızdan 5 saatlerine, yemeklerin üstüne keyif yapmak için ya da akşamları televizyon keyfi yaparken. Zaman mekan ayırt etmeden tükettiğimiz hatta en sevdiğimiz içecek olan çayın hayatımızdaki yeri su götürmez bir gerçek. Bizde araştırdık ve sizler için Dünya’dan 10 çay örneğini bulduk.

Lapsang Shousong Çayı

Bu çay oldukça özeldir ve bunun sebebi çayda bulunan is tadıdır. Bu tat çayların bambular üzerine serilip yakılması sonucunda ortaya çıkmaktadır. 


.
Assam Çayı

Oldukça güçlü ve sert bir aromaya sahip bu çay genelde bizdeki Rize çayına benzetilmektedir. Aslında Hintlilerin tükettiği bir çay çeşididir. İngiliz çaylarında bulunan malt tadı bu çayda da mevcuttur. 



Siyah Çay

Gündelik hayatta tükettiğimiz ve vazgeçilmezimiz olan çay çeşididir. Çay yapraklarının toplanması ve soldurması ile meydana gelir. Lezzetli ne denli güneşle yüzleştiğine göre değişir.



Darjeeling Çayı

Neredeyse en iyi çay olarak tanınan ve çayların şampanyası olarak adlandırılan Darjeeling ismini Hindistan’dan almaktadır. Üretimi dünya genelinde üretilen çayların tamamından daha yüksek rakımda yapılmaktadır. Aromasını ise veren gıda misket üzümüdür. 



Keemun Çayı

Çinlilerin oldukça siyah, yoğun ve damakta isli bir tat bırakan koyu aromalı bu çayı bizim damak tadımıza pek uygun değil. Kaçak çayın daha kalitelisi olarak betimleyebileceğimiz bu çayın tadını yumuşatmak için süt kullanmanız gerekmektedir.



Seylan Çayı

Seylan çayı adını günümüzdeki Sri Lanka’dan almaktadır. Ülkemizde üretilen çay ile aynı bitkiden meydana gelmektedir. Karadeniz Çayı ve Seylan Çayı arasındaki tek fark yetiştikleri iklimlerden ve sulardan aldıklarıdır. 



Kenyan Çayı

Kenya’da bulunan Kenyan Çayı süt ve şeker ile bir araya geldiği zaman ortaya harika bir tat çıkarmaktadır. Kenyan çayı el yordamı ile toplanıp yine elde üretilen siyah çayların tam zıttı şekilde makineler ile üretilmektedir. 



Yun Nan Dian Hong Çayı

Çin’de bulunan en iyi siyah çaylardan bir tanesi olan Yun Nan Dian Hong pürüzü bulunmayan siyah bir çaydır. Kadife yapısı ve ipeksi yumuşak içimi ile ağızda ferah ve kalıcı bir tat bırakır. 



Nilgiri Çayı

Hint kökenli olan bu çay fiyat ve kalite performansı düşünüldüğü zaman en iyi çaylar arasında üst sıralarda yer almaktadır. Bu çayı süt ve şeker olmadan, kendi halinde Türk usulü demleyerek servis edebilirsiniz. 



Sun Moon Lake Çayı

Tayvan’a ait bu çay içtiğiniz an damaklarınızda bal, nane ve tarçın aroma bırakır. 

Eğer yazımızı okuduysanız ve canınız çay çektiyse sizler için hazırladığımız