En Sevilen İtalyan Yemekleri

mekan.com
5 Nisan 2016
6 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Onlarca Dünya mutfağı arasından neredeyse en çok sevdiğimiz ve hatta günlük hayatımıza kadar soktuğumuz bir mutfak var: İtalyan mutfağı! Makarnalarından pizzalarına, tatlılarından ekmeklerine en sevdiğimiz İtalyan lezzetlerini sizler için derledik.

Bruschetta


Kızarmış sarımsaklı ekmeklerin üzerinde domates parçaları, fesleğen, soğan, zeytinyağı ve kekik bulunuyor. Görüntüsüyle de yeme de yanında yat cinsten.

bruschetta

Carpaccio


Dana eti ve deniz mahsulleri olarak iki ayrı şekilde hazırlanan 'carpaccio'nun üzerinde genellikler zeytinyağı ve parmesan dilimleri bulunur.

carpaccio

Minestrone


Kış mevsiminin vazgeçilmez çorbalarından olan sebze çorbalarına verilen genel bir isimdir minestrone.

minestrone

Lazanya


Bu enfes lezzeti bilmeyen de sevmeyen de yoktur diye düşünüyoruz. Tam kararında bir yumuşaklıkta olan makarna hamurları ve enfes bolonez sosuyla mutfağımızdan hiç çıkmayan bir lezzet.

lazanya

Penne Arrabiata


İtalyanların da acıyı sevdiğini gösteren makarna. Arabbiata sosun, penne de makarna çeşidinin adı. İtalya'da her restoranda bu makarnayı bulabileceğiniz gibi İstanbul'da da penne arabbiata yapan restoran oldukça fazla.

penne arrabiata


Margherita


Pizzaların en lezzetlisi, gönlümüzün en birincisi margherita pizza için önelikle İtalyanlara teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Dilim dilim tadılan o benzersiz lezzetin kalorisi yüksek olmasa iki günde bir yeriz, net.

pizza margherita

ve Tiramisu


Mascarpone peyniri, kedi dili ve kahvenin bir araya gelmesiyle oluşan lezzet patlaması! Evet evet; damaklarda tam olarak bir lezzet patlamas yaşatıyor. Oldukça da hafif...

tiramisu

Bu kadar iştah kabarttık, sizi elinizi boş göndermeyiz! İstanbul'da İtalyan mutfağının en güzel örneklerinin sunan mekanlar için İstanbul'daki İtalyan Mutfağı Mekanları listemize göz atabilirsiniz.