Eskişehir’in Neleri Meşhur?

Öğrenci şehri Eskişehir’in de diğer illerimizde olduğu gibi kendine has meşhur ürünleri bulunuyor. Peki, rotanızı Eskişehir'e çevirdiğinizde denemeniz ya da hatıra olarak satın almayı ihmal etmemeniz gereken o meşhurları nelerdir? Bu konuda sizleri site site araştırmakla yormuyor ve Eskişehir’in neleri meşhurmuş biz anlatıyoruz. 

Cam

Cam, renkli ve süslemeli halleriyle kolyelerden küpelere, bilekliklerden halhallara kadar pek çok takıda ve süs eşyalarında karşımıza çıkıyor. Üstelik ‘Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ nin de yer aldığı Eskişehir’de pek çok cam sanatçısının eserlerini görebilirsiniz.



Lületaşı 

Deniz köpüğü olarak da adlandırılan lületaşı, Eskişehir denildiğinde ilk akla gelenlerden. İşlenebilen yapısının olması sebebiyle lületaşından yapılma pek çok çeşit hediyelik biblo ve süs eşyasını Eskişehir dükkanlarında bulabilirsiniz. Ayrıca bu beyaz taştan yapılma kıymetli eserlerin sergilendiği Lületaşı Müzesi ile Eskişehir, lületaşına verdiği değeri ortaya koyuyor.



Nuga Helvası

Eskişehir’e özgü bir tatlı olan nuga helvası, hafif tadıyla herkesin denemesi gereken enfes bir lezzet. Pek çok çeşidini bulabileceğiniz Eskişehir’de helva kavramını yeniden keşfedeceksiniz.



Çibörek

Çiğbörek olarak bildiğimizin aksine doğrusunun çibörek olduğu Eskişehir’in bu meşhur lezzeti, Tatarlara ait olup zaman içerisinde Eskişehir ile özdeşleşmiş. İçine çiğ kıyma koyulması sebebiyle çiğbörek olarak halk diline geçmiş bu enfes börek, yağını çekmeden alındığı için hafif tadıyla kesinlikle denenmeli.