Evde Kolayca Yapabileceğiniz Kahve Kokteylleri

mekan.com
26 Ocak 2016
6 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Çeşitli içkilerin veya meyve sularının karışımlarından oluşturulan kokteyl, kelime kökeni olarak  İngilizce cocktail yani horoz kuyruğu sözünden geliyor. Özellikle viski, cin, votka, rom, tekila gibi içkilerin kendine has kokteylleri bulunuyor. Mutfağımızda bulunan meyvelerden, reçel, marmelat, içecek tozu gibi değişik malzemelerden yapabileceğiniz gibi, son dönemde popülaritesini iyice arttırmış olan çeşit çeşit kahvelerden de enfes kokteyller yapmak mümkün. Kahve ile yapılan kokteyllerin en pratik ve içimi en keyifli olanlarını sizler için yazdık.

White Russian Kokteyl



Tatlı içecek sevenler için muhteşem bir karışım. Mis gibi kahvenin içine katacağınız farklı şuruplar, lezzet şenliği sunuyor.

Malzemeler:
8 cl kahve
1 cl vanilya şurubu
0.5 cl çikolata şurubu
0.5 cl karamel şurubu
2 cl krem şanti

Hazırlanışı:
Malzemelerimizi iyice karıştırarak shake edin ve istenilen miktarda buz ekleyin.

Kahve Likörü



Vodkayı kahveyle denemeye ne dersiniz? Vodkayı da severim, kahveyi de severim diyenlerdenseniz bu ikiliyi bir arada mutlaka deneyin.

Malzemeler:
1 şişe vodka
250 gr çekilmiş kahve

Hazırlanışı:
Vodkayı bir kavanoza aktarın ve içine kahve ilave ederek fermantasyona bırakın. Belirli aralıklarla kavanozu çalkalayarak kahvenin aromasının vodkanın içine geçmesi sağlayın. 10 gün sonra karışım likör kıvamına gelecek ve içilmeye hazır olacak. İçmeden önce bir tülbent yardımıyla süzmeyi unutmayın.

Irish Coffee



Viski sevenlerin özellikle soğuk kış günlerinde denemesini tavsiye ettiğimiz İrish Coffee, viskinin sertliğini kırmak isteyenler için de doğru bir seçim olacaktır.

Malzemeler:
4.5 cl İrlanda viskisi
15 cl sıcak kahve
1 çay kaşığı esmer şeker
Krema

Hazırlanışı:
Sıcak kahve, viski ve esmer şekeri bir fincanda kısa bir süre karıştırın. Üzerine krema ilave ettikten sonra karıştırmadan servis edebilirsiniz.

Espresso Martini



Soğuk kahve sevenlerin çok hoşuna gideceğini düşündüğümüz Espresso Martini, tam bir yaz içkisi.

Malzemeler:
3 cl soğutulmuş espresso
4.5 cl vodka
4.5 cl kahve likörü
3 cl beyaz çikolata likörü

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri buz ile doldurduğunuz shakerın içine koyup karıştırın. Önceden soğutulmuş martini bardağına süzün ve servis yapın.

Coffee Nudge



Buz gibi kış günlerinde içinizi ısıtacak, tam bir ikramlık kokteyl olan Coffee Nudge, tatlı ve yumuşak içimli bir karışım.

Malzemeler:
2.5 cl çikolata likörü
2.5 cl kahve likörü
1.5 cl brendi
18-20 cl sıcak kahve
5 cl çırpılmış krema

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri sıcak kahve ile birlikte karıştırın. En son kremayı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Monte Cristo



Portakalın ve limonun meyve freshliği sağladığı, farklı bir kokteyl deneyimi sizleri bekliyor.

Malzemeler:
3 cl kahve likörü
1.5 cl portakal likörü
Kahve
5 cl çırpılmış krema
1 dilim limon
Toz şeker

Hazırlanışı:
Kahve fincanımızın ağzını bir dilim limon ile ıslattıktan sonra toz şekere batırınız. Sonra kahve ve portakal likörünü fincana koyun. Fincana önce kahveyi sonra da kremayı ilave ederek servis edebilirsiniz. Dilerseniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.