Galata'da Bir Gün

Baharın gelmesiyle adım adım İstanbul gezilerine başladık. İstanbul'da gezilecek semt, keşfedilecek sokak oldukça fazla. Galata semti bunların en güzellerinden, keşfi en bol olanlarından bir tanesi. Biz de güneşi görünce ve sıcağı bol bulunca durmadık; başladık güzel semtimiz Galata'yı keşfetmeye. 

Kahvaltı İçin Adres 'Welldone By Midpoint'

İstiklal Caddesi'nden Galata'ya doğru yürürken Tünel'in hemen karşısında bulunan Welldone'da kahvaltı için durduk. Fotoğrafta gördüğünüz serpme kahvaltıdan sipariş ettik. Peynir çeşitleriyle, fesleğenli mozarellasıyla, simitleriyle, özel domates sosu ve lezzetli acukasıyla Welldone kahvaltı için keyifli ve doyurucu bir alternatif. Kahvaltımıza sınırsız çayın eklenmesi de ayrı bir keyif verdi.

galata

Kahvaltımızı bitirdikten sonra Galata Kulesi'ne doğru yürüyüşe başladık. Yol boyunca yanından geçtiğimiz küçük dükkanlara uğramadan edemedik. Müzik aletleri satan dükkanlardan, tasarım ürünler satan mağazalara kadar birçok yere, Galata'nın taşlı yollarından girip çıktık. Galata Kulesi'ne çıkmayı planlayarak hedefimize vardığımızda, hem daha önce çıkmış ve eşsiz İstanbul manzarasını deneyimlemiş olmamızdan hem de kuleye çıkmak için bekleyenlerin fazla olduğunu görmemizden dolayı vazgeçtik. Eğer kuleye çıkmayı planlıyorsanız bunu göz önünde bulundurmalısınız. Tabii bu durum bizim Galata Kulesi'ni fotoğraflamayacak olmamız anlamına gelmiyordu.

galata kulesi

Tasarım Ürünler İçin 'Halt'

halt

Galata Kulesi'ni fotoğraflayıp, biraz da soluklandıktan sonra hemen karşıda yer alan sokağı keşfetmeye girdik. Rengiyle hemen dikkatleri çeken Halt'ı ziyaret etmezsek olmazdı. Kıyafet, aksesuar, ev ürünleri gibi birçok ürün bulunuyor içeride. Hepsi tasarım, hepsi özel... Uzun uzun inceleyip kendimize küçük aksesuarlar alarak mağazadan ayrıldık.

Kahve Molası İçin 'Federal Coffee'

kahve

Halt mağazasından çıktığımızda hemen karşısında bulunan, 3.dalga kahvecilerden Federal Coffee Company'de kahve molası verdik. Mekan gerek ortamıyla, gerek kahvelerin lezzetiyle Galata'nın en iyilerinden. Havaların ısınmasıyla artık soğuk kahvelere geçiş yaptığımızdan dolayı İce Latte bizim için günün kahvesiydi. Galata sokaklarını seyrederek, temiz havayı içimize çekerek kahvemizi yudumlarken mekan sahibinin yakın ilgisi de bizi ayrı memnun etti.

galata

Siz de hafta sonunuzu keşiflere ayırmak istiyorsanız, Galata bunun için doğru bir adres olacaktır. Bol keşifli, keyifli hafta sonları! :)

Diğer yazılarıma profilimden veya http://aklimhavalarda.blogspot.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Instagram: https://www.instagram.com/demrenin/