Hangi Besin Hangi Öğünde Yenmeli?

Besinlerin faydalarını bilmek kadar, ne zaman yenmesi gerektiğini bilmek de çok önemli. Kimi besin zamansız yendiğinde faydadan çok zarara yol açabiliyor. Bakalım hangi besini hangi öğünde yemek gerekiyormuş ve bunun vücuda sağladığı yararlar nelermiş?


Muz


Muz

Muz sabah kahvaltıda ya da öğlen tüketilmesi gereken bir besin. Bu sayede hem günlük enerjinizi almış olursunuz hem de cildiniz güzelleşir.


Elma


Elma

Elma yüksek şeker oranına sahip olduğu için kahvaltıda tüketilmeli. Akşam yemeğinde yendiğinde mideyi gereksiz yere yorar ve mide asidini arttırır. 
 

Yoğurt


Yoğurt

Yoğurdu akşam yemeğinde tüketmek en sağlıklısı. Hem çabuk doyup, yemeği fazla kaçırmamaya hem de probiyotiklerle hazmı hızlandırmaya yardımcı olur.
 

Patates


Patates

Kolesterol, şeker oranı yüksek olan patatesi mineraller bakımından da zengin olduğundan kahvaltıda tüketmek en sağlıklısı. Akşam yemeğinde yendiğinde yüksek kalori nedeniyle fazla kiloya neden olabilir.
 

Domates


Domates

Pektin ve oxalic asit içeren domates akşam yemeklerinde yendiğinde midede yanmalara neden olabilir. Bu nedenle en sağlıklısı domatesi kahvaltıda tüketmek.
 

Pirinç


Pirinç

Yüksek karbonhidrat ve enerji kaynağı olan pirinci öğle yemeklerinde tüketmek gerekiyor. 


Et


Et

Protein ve enerji deposu etleri de öğle yemeğinde tüketmek gerekiyor. Sindirimleri çok uzun sürdüğünden akşam yemeğinde yerseniz mideniz tüm gece zorlanacaktır.
 

Kuruyemiş


Kuruyemiş

Kan basıncını yükselten ve kalp sağlığını koruyan kuru yemişleri gün içerisindeki ara öğünlerde tüketmek gerekiyor. Sabah ve öğle en uygun zamanlar.
 

Portakal


Portakal

Asitli bir meyve olan portakalı kahvaltıda tüketmek uzun süredir boş olan mideler için hiç iyi değil. Bu nedenle portakalı ara öğünlerde tüketmek en sağlıklısı.
 

Bitter Çikolata


Bitter-Çikolata

Antioksidan özelliğe sahip olan bitter çikolata, metabolizmayı hızlandırma özelliğine de sahip. Bu nedenle günün en erken öğününde yani kahvaltıda yenmesi öneriliyor.