Hatay'ın En Meşhur 6 Yemeği

Hatay lezzetlerini yemeyen anlayamaz, yiyen de onsuz yapamaz. Hatay mutfağının vazgeçilmezleri arasında en başa yerleşmiş olan bu lezzetleri sizler için araştırdık. Dikkat; yazının sonunda mideniz dile gelebilir. :)

1. Oruk

Et öğütücüsünde macun haline getirilmiş et, bulgur ve baharat ile yoğurulup içi oyulduktan sonra cevizli, kıymalı iç harcı doldurulup yuvarlanır. İsteğe göre fırında ya da yağda kızartılarak sıcak sıcak servis edilir.


2. Katıklı Ekmek

Çökelek, zahter, soğan ve baharatlardan oluşan iç malzeme ince açılmış hamura yayılır ve fırınlanır. Oldukça ince ve lezzetli. :)

3. Kaytaz Böreği

Mayalı hamurun üzerine kıymalı harç konularak yapılan bir Hatay yemeğidir. Yerken dünya unutulabilir.

4. Tepsi Kebabı

Adından da anlaşılacağı üzere çeşitli baharatlarla tatlandırılan kıyma tepsiye güzelce yayılır. Arzuya göre domates, biber, patlıcan dizilip fırınlanır.

5. Humus

Haşlanmış ve soyulmuş nohutlar püre haline getirilir. Tahin, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, kimyon ve tuz ile lezzetlendirilir. Sevmeyeni dövüyorlarmış. ;)

6. Künefe

Hatay deyince şüphesiz ilk akla gelen lezzet. Ne anlatmaya kelimeler yeter ne de doyabilmek için porsiyonlar. En yakın zamanda bu enfes lezzeti yeniden, yeniden ve yeniden tatmalı!