Hatay’ın Meşhur Tatlısı Künefe

mekan.com
29 Haziran 2015
14 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Hatay denildiği zaman akla gelen ilk tatlı şüphesiz ki künefedir. Tel kadayıfın arasına peynirin yerleştirip tereyağıyla yağlanarak kızarıncaya kadar pişirilmesi ve üzerine özel şerbeti ile antep fıstığının ilave edilmesi ile yapılan bu enfes tatlıyı, özellikle has şehri olan Hatay’da tadarsanız parmaklarınızı yememek için kendinizi zor tutacaksınız. 



Tadı damağınızda kalacak sıcacık künefeyi Hatay’da en iyi nerede yerim diye soruyorsanız, sizin için hazırladığımız üç mükemmel mekan bulunuyor. Bi’ göz atalım öyleyse.

Çınaraltı Künefe Yusuf Usta 

Yusuf Uzunparmak, odun ateşinin üzerinde büyük tepsilere yerleştirdiği enfes künefelerini vakti geldiğinde usta elleriyle bozuk para gibi havaya atıp ters çeviren meşhur bir künefe ustasıdır.



Bol peynirli, ince kadayıflı leziz künefeleri ile Çınaraltı Künefe Yusuf Usta için Hatay’ın bilinen en iyi künefecisi diyebiliriz.  



İnsanların kapısında kuyruk oluşturduğu bu küçük dükkanda odun kokusunun hakimiyeti karşısında dillere destan künefelerinden mutlaka tadın deriz.



Kral Künefe

Özellikle künefelerin üzerine şerbetini bol bol ilave etmesi ile meşhur Kral Künefe, 1997 yılından beri Antakya’da faaliyet gösteren şehrin en meşhur künefecilerinden.



Online olarak alınan siparişler sonucu Türkiye’nin her yerine leziz künefelerini ulaştıran Kral Künefe, özel günlerde yapmış olduğu etkinlikler ile de Hatay halkının beğenisini kazanmış.



Ferah Künefe

Çalışanların gösterdiği ilgi ve güler yüzlülüğü artılarından biri olan Ferah Künefe, Hatay'ın sıcacık leziz künefelerinden yemek isteyenlerimizin uğrayabileceği bir diğer adres.  



Kaymaklı künefeleriyle gönüllerde taht kurmuş bu mekanda Hatay'ın meşhur künefe lezzetini yaşayın deriz.