Hobbit Köyü 'Shire'

‘’Orda bir köy var uzakta. O köy bir hobbit köyüdür.’’ 

Ünlü yazar, şair, filolog ve profesör ünvanlı John Ronald Reuel Tolkien, muhteşem kaleminden dökülen  ‘’Hobbit’’, ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ ve ‘’Silmarillion’’ gibi fantastik eserleri ile tanınıyor. İlk olarak çocuklar için yazdığı ‘’Hobbit’’ ve ardından devam niteliğinde ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ serisinin meşhur köyü ‘’Shire’’, yazarın kurgusal Orta Dünya evreninde, Orta Dünya'nın kuzeybatısında Eriador'da bulunuyor. Bu bölgenin çoğunluğu kırlık ve en büyük ormanı Tom Bombadil'in yaşadığı Yaşlı Orman. Fantastik eserler arasında üst sıralarda yer alan, hayranlarını mest eden ‘’Hobbit’’ ve ‘’Yüzüklerin Efendisi’', filme çekilmeye karar verildiğinde, Yönetmen Peter Jackson,  Yeni Zelandalı Russell Alexander’ın 10 bin koyun otlattığı, 48 dekarlık çiftliğinin arazisine ve yeşiline hayran kalıp, 1999’da bir açık hava platosu olarak ‘’Hobbit Köyü’’ nü yaptırmış. İyi ki de yaptırmış. Haydi buyurun fantastik bir gezintiye!



Yeni Zelanda’nın kuzeyindeki, 6 bin nüfuslu Matamata Kasabası yakınında bulunan bu köy, özellikle, gişe rekorları kıran ve 11 Oscar kazanan ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ hayranları tarafından sıkça ziyaret ediliyor.



Toprağa gömülü, şirin mi şirin Hobbit Evleri’nin yanı sıra, "Green Dragon Inn" (Yeşil Ejderha Hanı), "Su Değirmeni, "Çift Kemerli Köprü" ve "Party Tree" de köyde bulunan güzellikler arasında.



Yeşil Ejderha Hanı gerçek bir bara dönüştürülmüş. Kendilerini masal kahramanı gibi hissedecek ziyaretçilere, ferahlatıcı bir gazoz, elma şarabı ya da alkolsüz zencefilli bira denemelerini öneriyoruz. 

Fotoğraf Kaynak: placestoseeinyourlifetime.com

2000 plastik yaprak kullanılarak özenle hazırlanmış ceviz ağacı, gerçekçiliği ve tüm ihtişamıyla köyün güzelliğine güzellik katıyor. 



İç mekan çekimleri stüdyoda yapıldığı için evlerin içlerine girilmiyor. Ama bu eşsiz doğadaki harika köy, kurulan 17 turistik turla birlikte 300.000’den fazla kişi tarafından ziyaret edilmiş. 





 
50x50

harika...masalda gezmek...kokusu nasıl acaba..

9 yıl önce