İki Ekmek Arası Lezzet Patlaması: Sandviç'in Hikayesi

Şehir hayatının koşuşturmasında, yolculuk sırasında, beslenme çantalarında… İçine istediğiniz malzemeyi koyarak sağlıklısından kalorilisine, tuzlusundan tatlısına her çeşidini hazırlamanız mümkün sandviçlerin. Peki bu kadar çok tükettiğimiz sandviçin hikayesini hiç merak ettiniz mi? Cevabı öğrenmek için İngiltere’ye kadar gitmenize gerek yok. Kumar masasından hayatımızın her yanına yayılan bu lezzetin hikayesini sizler için araştırdık. Eğer yazımızı okuduktan sonra bir sandviç yemek isterseniz Sandviç Yiyebileceğiniz En İyi Adresler listemize göz atmak isteyebilirsiniz.

sandviç kumar sandviçFotoğraf Kaynak:tr.wikipedia.org

Buluşun Mekanı: Kumar Masası

İngiltere Kent şehrinin Sandwich kasabasının en gözde eğlencesi kumarmış. IV. Sandwich Kontu John Montagu'da zamanın çoğunu kumar masasında tüketen biriymiş. Uzun saatlerini geçirdiği bu masadan karnını doyurmak için bile kalkmamaya başlayınca açlığını dindirmek adına çözümler aramaya başlamış. Ardı ardına kazandığı oyunlardan vazgeçememiş fakat açlığa da daha fazla tahammül edememiş. Bu sırada yardımcılarından bir parça eti iki dilim ekmeğin arasına koymasını istemiş.

Kent kontuFotoğraf Kaynak: tr.wikipedia.org

Yediği yemeğin ardından ellerinin kirlenmediğini, rakiplerine kartlarını göstermeden yemek yiyebildiğini ve lezzetin hoşuna gittiğini farkeden kont bunu alışkanlık haline getirmiş. Böylece bu yemek İngiltere’de kumar masalarının vazgeçilmezi haline gelmiş. Sonrasında ise çabuk yenilebilirliği ve lezzeti ile tüm dünyaya yayılarak yaratıcısı Sandwich adını da bu lezzete vermiş oldu.

kent kontu sandwicFotoğraf Kaynak: commons.wikimedia.org

Kim bilir belki bizler de bir gün tembelliğimizi iyi şeylere çevirir ve bir buluşa imza atarız. :)