İstanbul'da Çocuklarınızı Götürebileceğiniz Müzeler

mekan.com
26 Ekim 2015
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Çocuklar için öğrenme, gözlemleme hiç bitmez. Mümkün olan her şeyi yerinde öğrenmeleri onlar için çok önemli. Bu sebeple çocukların sanatsal ve kültürel gelişimlerini desteklemek için hafta sonları onları şehrin birbirinden farklı müzelerine götürebilirsiniz. Her bir müzenin ayrı bir dünya olduğunu söylemekte de fayda var. Oyuncakları görmek, eski arabalar hakkında bilgilenmek, teknik detaylar öğrenmek veya tarihi mimarı yapıları incelemek... İlgi alanlarına göre çocuklarınızı götürebileceğiniz bu müzelerde çocuklarınız eğlenirken bilgi edinmenin keyfini yaşayacaklar.

İstanbul Oyuncak Müzesi

23 Nisan 2005 yılında Sunay Akın tarafından kurulan müze tarihi bir köşkte konumlanmış. 1700’lü yıllardan günümüze kadar oyuncak tarihinin gözde örneklerini 20 yılda 40’ı aşkın ülkeden satın alan Sunay Akın'ın bu oyuncaklarla kurduğu Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilerine sunuyor. 

İstanbul'da Çocuklarınızı Götürebileceğiniz Müzeler İstanbul Oyuncak Müzesi
Fotoğraf Kaynak: istanbuloyuncakmuzesi.com

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Arkaik Dönem'den Roma Dönemi'ne, Antik Çağ heykelleri, Sidon Kral Nekropolü'nden gelen İskender Lahdi, Ağlayan Kadınlar Lahdi, Tabnit Lahdi gibi dünyaca ünlü eşsiz eserleri görebileceğiniz İstanbul Arkeoloji Müzesi, tarihi öğrenmek için birçok imkan sunuyor. Yazının icadı, çanak-çömlek yapımı ve kullanımı, paranın icadı gibi tarihte yaşanan ilkleri sunan eserler ve canlandırmaların yer aldığı çocuklarınızın tarihe tanıklık edecekleri, öğrendikleri bilgilerin kanıtlarına ulaşacakları müze olan Çocuk Müzesi ise Sultanahmet’te yer alıyor. 

İstanbul'da Çocuklarınızı Götürebileceğiniz Müzeler İstanbul Arkeoloji Müzesi
Fotoğraf Kaynak: istanbularkeoloji.gov.tr

İTÜ Bilim Merkezi

İTÜ Bilim Merkezi, Taksim'de, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla yerleşkesinde konumlanmış, etkileşimli sergilerle çocukları bilime özendirmeyi amaçlayan bir bilim merkezi. Merkez 6 - 16 yaş arasındaki çocuklara optik yanılsama, uzay, uçak, titreşim, dalga, mekanik, enerji, matematik, ses ve fizik ile ilgili birçok teoriyi uygulama yoluyla gösteriyor. Sevimli afacanların dikkatlerini verecekleri, okulda öğrendiklerini pekiştirecekleri İTÜ Bilim Merkezi Pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 arasında ziyaretçi kabul ediyor.

İstanbul'da Çocuklarınızı Götürebileceğiniz Müzeler İTÜ Bilim Merkezi
Fotoğraf Kaynak: cocuklagezerizbiz.wordpress.com

Karikatür Müzesi

1975 yılında Karikatürcüler Derneği’nin girişimiyle İstanbul Belediyesi tarafından Tepebaşı’nda ilk olarak açılan müze 12 Eylül 1980’de kapatılmıştı. Fakat günümüzde Saraçhanebaşı’nda Atatürk Bulvarı üzerinde Gazanferağa Külliyesinde yer alan Karikatür Müzesi sosyal tarihimizin en açık belgeleri niteliğinde olan bir kültür birikimini yok olmaktan kurtarıyor ve çeşitli etkinliklerle günümüze yansıtıyor. Çocuklarınızın hayal gücünü geliştirmeye yardımcı olacak Karikatür Müzesi Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açık.

İstanbul'da Çocuklarınızı Götürebileceğiniz Müzeler Karikatür Müzesi
Fotoğraf Kaynak: haberciniz.biz

Miniatürk

59 eser İstanbul’dan, 57 eser Anadolu’dan 12 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 128 maket eserin bire 25 ölçekli olarak sergilendiği Miniatürk şehirden çıkamayanlar için kültürel bir atmosfer sunuyor. Miniatürk çocuklarınızın coğrafya derslerine yardımcı olacak, açık havada gezerken öğrenebilecekleri eğlenceli müzelerden.

İstanbul'da Çocuklarınızı Götürebileceğiniz Müzeler MiniatürkFotoğraf Kaynak: miniaturk.com.tr

Rahmi M. Koç Müzesi

Çocuklarınızın müzede antika arabalara tırmanabileceği, uçak kokpitinde oturabileceği, “ne nasıl çalışır” bölümünde ise makinelerin nasıl çalıştığını öğrenebilecekleri Rahmi M. Koç Müzesi Haliç’in kıyısında yer alıyor. Müzede gramafon iğnesinden gerçek boyutlarda gemi ve uçaklara kadar binlerce obje çocuklarınızın keşfetmesi için onları bekliyor.

İstanbul'da Çocuklarınızı Götürebileceğiniz Müzeler Rahmi M. Koç Müzesi
Fotoğraf Kaynak: en.wikipedia.org