İstanbul'daki Oyun Tutkunlarına Alternatif Öneriler

Tatilini şehirde geçirenlere özel hazırladığımız bu yazıda İstanbul’daki en ilginç, en heyecanlı, en ekstrem ve en eğlenceli oyunlara yer verdik. Şehirde eğlenceyi arayanlardansanız; buraya!

Tuzak

Son zamanların en popüler aktivitesi kaçış oyunlarının en iyilerinden biri Tuzak. Hotel California ve Büyük Soygun isimli iki oyun sunuyorlar. 2-5 kişi arasında oynayabileceğiniz oyunda süreniz 1 saat.

İstanbul Tuzak Hotel California Büyük Soygun OyunFoto Kaynak: http://tuzak.com/

Kusursuz Kaçış

Bir başka kaçış oyunu olan Kusursuz Kaçış’ta daha önce hiç görmediğin bir evde uyanıyorsun ve 7 bölümü tamamlayarak 1 saat içinde kaçmaya çalışıyorsun. Kusursuzca kaçabilir misiniz?

İstanbul Oyun Kusursuz KaçışFoto Kaynak: https://www.facebook.com/pages/Kusursuz-kaçış

Parkur

Survivor izlerken ‘ben bu oyunu çok iyi oynarım’ diyenleri Cumhuriyet Köyü'ne doğru alalım. Çünkü Parkur resmen sizin için düşünülmüş! Pek çok seçeneği bulunan Parkur’da, ister Survivor’dan aşina olduğumuz parkurlarla kondisyonunuzu, ister hafıza oyunlarıyla zihninizi sınayın.

İstanbul Cumhuriyet Köyü ParkurFoto Kaynak: blog.htcevents.com

Xtrem Adventures

10 Haziran’da UNIQ İstanbul’da açılan dünyaca ünlü Xtrem Adventures, monotonluktan sıkılanlara iyi bir öneri. Her yaşa uygun macera parkurlarıyla hafta sonu kaçıp gelinesi. Bonus olarak Xtrem Adventures’ta bir Hobbit köyü bulunuyor.

İstanbul Xtrem Adventures Oyun

OMActivities

Özgehan Omağ'ın kurduğu OMActivities ile Geocaching, Secret Agents, Scavenger Hunt ve daha birçok etkinliğe katılabilirsiniz. OMActivities, dünyaca bilinen bu oyunların Türkiye'deki tek uygulayıcıları.

Geocaching nedir?

Amerikan hükümeti 2000 yılında GPS cihazlarını halkın kullanımına açıp, doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amaçlı Oregon'da bir kutu sakladı ve insanlardan bu kutuyu bulmalarını istedi. O tarihten sonra giderek popülerleşen oyun hala aynı kurallarla devam etmekte: Kutuyu bul, içinden bir şey alırsan içine bir şey bırak ve içindeki kayıt defterini imzala.

OMActivities GeocachingFoto Kaynak: hanoverchamber.com

Secret Agents Nedir?

Bir ajanlık oyunu olan Secret Agents'ta 15 günlük süreçte gizli ajan oluyor ve size verilen hedefe ulaşmaya çalışıyorsunuz. Katılım ücretli ve vermeniz gereken kişisel bilgiler: İsim, fotoğraf, ev ve iş adresi, çalışma saatleri.

OMActivities Secret AgentsFoto Kaynak: www.omactivities.com

Scavenger Hunt Nedir?

Bu oyunda katılımcılar, verilen listedeki malzemeleri bir görevi yerine getirerek veya fotoğrafını çekerek bulurlar. Genellikle ilk bitiren kazansa da puanlama sistemi de yapılabiliriyor. Gruplar ve kurumsal firmalar için de oyunlar bulunuyor.

OMActivities Scavenger HuntFoto Kaynak: workingwomenoffaith.com