Kalbe Giden En Uzun Yol : Porsuk Çayı

Eskişehir dendiği zaman akla gelen ilk yerlerden birisidir Porsuk Çayı. 448 km uzunluğuyla Sakarya Nehri’nin en uzun kolu olan bu çay, insana huzur veren eşsiz manzarasının yanı sıra pek çok aktivite gerçekleştirebileceğiniz bir yer.



Şimdi... Her şeyi bir kenara bırakın ve sadece Bayatçık Deresi ile Kızıltaş Suyu’nun birleşmesiyle doğan Porsuk Çayı’nın güzelliğine bakıp kendinizi orada hayal edin. Bir yandan etraftaki cafe ve restoranlardan gelen insanların kahkaha sesi, bir yandan çimenlere uzanmış, yüzüne güneş ışığının düşmesiyle suratında tebessüm oluşmuş insanlar, bir yandan fotoğraf çekmeye çalışan turistler ve bir yandan da akan çayın su sesi…



Böyle müthiş bir manzara karşısında burnunuza çimenlerin, toprağın ve suyun karışmış kokusu gelirken gondol gezisi yapmak istemez misiniz? Venedik kıyafeti giyebilen Gondol kullanıcıları eşliğinde, tarihi Tepebaşı Belediye binası altından sevdiklerinizle bineceğiniz üç-dört kişilik gondolla Eskişehir’in kültür kokan mekanlarını seyredebilirsiniz. Köprübaşı ve Tülomsaş arasında gerçekleşen gondol seferleri yaklaşık yirmi dakika sürmekte olup bir gondol seferi için 15 ₺ ödemeniz gerekmektedir. Gondol seferlerinde evlilik teklifi yapan ya da Adalar bölgesindeki köprülere asılan pankartlarla sevgilisine hoş süprizler hazırlayan çiftler görebilmeniz de mümkün (Porsuk Çayı’nın kent merkezine rastlayan bölgesine Adalar denir.).



Porsuk Çayı üzerinde Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu olan bot seferlerine de katılabilirsiniz. İstanbul’daki motorlara nazaran biraz daha küçük olan bu botlarla şehirde Venedik havasını yaşayabilirsiniz. Üstelik oldukça ekonomik. Köprübaşı ve Tülomsaş arasındaki bot seferleri 1.50 ₺, Kentpark ve Köprübaşı arasındaki seferler ise 3 ₺.



Kent merkezini ortadan ikiye ayıran Porsuk Çayı’nın yan taraflarında çeşitli cafe, restoran, alışveriş merkezleri ve eğlence mekanları da bulabilirsiniz.

Eskişehir’e yolunuz düşerse, böyle harika güzelliklere sahip Porsuk Çayı’nı mutlaka gezip görün deriz.