Kendileri Küçük Lezzetleri Büyük Mekanlar

İçinden kocaman lezzetler taşan küçücük mekanlar düşünün. Sağlıklı yemeklerden burgerlere, enfes tatlılardan kahvelere kadar farklı tatlar barındıran minik mekanları sizler için yazdık.

700 gr

Kullandığı malzemeleri kendi üretiminden seçen 700 GR, Yakacık’taki bahçelerinden topladığı yeşillikler ve kendi tavuklarının yumurtalarını, altı yıllık ekşi mayalarıyla hazırladıkları ekmekleriyle birleştiriyor. Doğal bir kahvaltı etmek ya da sağlıklı bir öğün geçirmek için Moda civarında en iyi adreslerden 700 GR’a uğramayı unutmayın!

700 grFotoğraf Kaynak: masqlen.com

Akali

Akali aslında tam bir mahalle Pub’ı, fakat iddiası’nı küçücük ortamında bulunan nefis fırınlarından çıkardığı lezzetleriyle ortaya koyuyor. Kaburgalı kiş ve kavurmalı waffle gibi enteresan ikilileri bulabileceğiniz mekan, sabah saatlerinde ise muhteşem kahvaltılar sunuyor.

akali pubFotoğraf Kaynak: travelistas.info

La Vie En Rose

Hayat felsefesini, yaşamı sanat olarak görmek ve anın değerini anlamak olarak belirleyen sahibesi tarafından, sosyal kulüp olma amacıyla hayata geçirilen mekan küçük ve sımsıcacık. Enfes lezzetlerine ve dizaynına bayılacağınıza inandığımız bu mekanı yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret edin!

la vie en roseFotoğraf Kaynak: kucukmarthaisbasinda.blogspot

Bubada

Ekmek arası lezzetlerin ağırlıkta olduğu mekanın mutfağı, lüks restoranlara taş çıkaracak cinsten. Sahibi ve şefi Osman Kemal Sözer’in hazırladığı focaccia ekmeği ile yapılan sandviçler harika lezzetlerle buluşuyor. Doyurucu burgerler ve enfes tatlıların bulunduğu mekana mutlaka uğramalısınız.

bubadaFotoğraf Kaynak: yolculukterapisi.com

Piccolo

Etiler’de bulunan mekanın adı İtalyanca’da ‘küçük anlamına geliyor. Aynen adı gibi küçük olan mekanın lezzetleri ise tam bir dev! Ev yapımı makarnalar, şahane köftelere sahip burgerler ve İstanbul’da yiyebileceğiniz en lezzetli eggs bennedictler ve çok daha fazlasını Pıccolo’da deneyimleyebilirsiniz.

piccoloFotoğraf Kaynak: facebook.com/Piccolo-Cafe

Hatr-ı Kahve

Minicik, tatlı mı tatlı bir cafe burası. Narlı ve oreolu çilekli çikolatası dillere destan olmuş durumda. Yanında söyleyeceğiniz bol sütlü bir kahve ile yakalayacağı uyumu ise hayal bile edemezsiniz. 

hatr-ı kahveFotoğraf Kaynak: istanbul.com

Tacofit

Latin Amerika mutfağının en güzel lezzetlerini,  bu mutfağa aşık şef Arda Yaşar’ın elinden denemeye ne dersiniz? Orijinal tariflere en yakın şekilde hazırlanan taco ve burittoları mutlaka denemenizi öneriyoruz. Sevgili vejeteryan dostlarımız, mekanın sizi unutmadığını da belirtmek isteriz.

tacofitFotoğraf Kaynak: facebook.com/tacofittr