mekan.com Food Film Festivali'nde

Kiev’de yaşayan genç bir grubun başlattığı Food Film Festival World bu yıl İstanbul’da düzenlendi. 10 Ekim Pazar günü TÜRVAK Sinema Müzesi’nde düzenlenen etkinliğin vip gösterimine mekan.com da davetliydi. Etkinlikte bazı yemeklerin farklı yönetmenler tarafından çekilmiş mini filmleri seyredildi. Filmlerde yemekler ile ilgili verilmek istenen ana konu esprili bir dille harmanlanarak beyaz perdeye aktarılmıştı. Toplamda bir buçuk saat süren gösterimde Hindistan'ın baharat ile olan bağlantısından Muğla’nın Gebze kasabasında yapılan sümüklü böcek toplayıcılığına kadar birçok konu seyircilerle buluştu.


sümüklü böcek
Fotoğraf Kaynak: seckinboz.wordpress.com


hindistan baharatFotoğraf Kaynak:angisullins

Gösterimde en dikkat çeken filmlerden biri kadınların kıskançlığını çorbayı kişileştirerek anlatan ‘Alfabe Çorbası’ filmiydi. Konserve kutuları ve bir kadının çatışması sonucunda ortaya neler çıkarabileceğini bizlere anlatmaya çalışan yönetmen, akıllara kadınların erkeklerin yemek alışkanlıklarını bile kıskanabildikleri gerçeğini getirdi.

alfabe çorba food film festival world
Fotoğraf Kaynak: blog.sungardas.com

Alışık olduğumuz yemek tarifi anlatan programların aksine sadece yemek gösterimi yapılan etkinlikte 10 farklı ülkeden toplam 19 film izlettirildi.

food film festival worldFotoğraf Kaynak: tr.foodfilmfest.com.ua

Film gösteriminin yapıldığı TÜRVAK Sinema Müzesi ise konsept ve koleksiyon ürünleri ile sinema severlerin gönlünde taht kurmaya adaydı. Film gösterimden sonra gezme fırsatı yakaladığımız müze Pazartesi günleri dışında saat 10:00- 18:00 arasında ziyaret edilebilir.

türvak sinema müzesi
Fotoğraf Kaynak: walkingistanbul.com