Meşhur Affan Kahvesi (İnci Kıraathanesi)

1911 yılında Fuat Sahilli tarafından yapımına başlatılıp 1913 yılında yapımı biten iki katlı tarihi taş binanın alt katında konumlanmış Affan Kahvesi, tarih kokan atmosferi eşliğinde enfes tatlılarını ve kahvelerini müşterilerilerine sunuyor. 



Son derece huzurlu bir ortam sağlayan botanik bahçesine adımınızı attığınızda avlu içindeki havuz ve suların çıkardığı şırıltılar eşliğinde karşılanacaksınız. Asmaların gökyüzünü süslediği ve sarmaşıkların duvarlarda desenler oluşturduğu bu şirin bahçede bir yandan Affan’ın fevkalade kahvelerinden yudumlarken bir yandan da kafanızı dinleyebilirsiniz.



Sarmaşıkların yetişmediği yerlerde ve mekanın iç kısmında Antakya’ya ait eski fotoğrafların sergilendiği bu mekana hem tarihsel atmosferi hem de leziz tatları ile hiç şüphesiz bayılacaksınız.



1970’li yıllarda kahve satışının ve fincanların yasaklanması sebebiyle ufak poşetlere koyduğu kahveleri cam bardaklarla sunan Affan Kahvesi, müşterilerinin de zamanla bu sunumdan zevk almasıyla birlikte bunu bir gelenek haline getirmiş ve kahvelerinin sunumunu fincan ile değil bardak ile yapmaya devam etmiş.



Hatay’a özgü hafif bir tatlı olan Haytalı tatlısının enfes lezzetini ve artık üretilemeyen alüminyum döküm kaşıkları eşliğinde sunumunu da kaçırmamanızı öneririz.