Michelin Yıldızlı Dünya'nın En İyi 8 Restoranı

Daha önceleri paylaştığımız ''Dünyaca Ünlü Şefler ve İmza Yemekleri'' yazımızdan, yaptıkları yemeklerle ve sunumlarla şöhretlerine şöhret katmış, Dünya’nın en önemli şeflerini ve imza niteliğindeki yemeklerini hatırlayacaksınız. Peki şimdi Dünya’nın en prestijli restoranlarının, kazanabilmek için canla başla çalıştıkları Michelin Yıldızı ile tescillenmiş mekanları tanımaya ne dersiniz? İşte karşınızda Michelin Yıldızı almaya hak kazanmış, enfes mutfaklarıyla kalitelerini ortaya koymuş, birbirinden başarılı ve seçkin 8 restoran.

Alinea

Fotoğraf Kaynak: huffingtonpost.com

Bugüne dek 3 kez, Amerika’nın en iyi restoranı seçilmeyi başarmış Alinea, moleküler gastronomi alanında yemekler sunuyor. Aynı zamanda, Chicago’nun tek, 3 Michelin Yıldızlı restoranı. Özel bir yemek ve sunum anlayışına sahip Alinea, beklentileri ötesinde karşılıyor.

Noma

Fotoğraf Kaynak: lovelylifestyles.com

Pek çok kez Dünya’nın en iyi restoranı seçilen Kopenhag’daki Noma, şef Rene Redzepi’nin öncülüğünde İskandinav mutfağından lezzetler sunmaya devam ediyor. Restoranın önemli bir özelliği, Nordik Bölgesi’ne ait olmayan hiçbir ürün, Noma’nın mutfağında kullanılmıyor. 

Restaurant Gordon Ramsay

Fotoğraf Kaynak: elizabethonfood.com

Televizyon programlarından da tanıdığımız Gordon Ramsey’in Dünya’nın pek çok yerine yayılmış 14 restoranından biri. Fransız Mutfağı’ndan örneklerin sunulduğu restorana takım elbisesiz girelemiyor.

Alain Ducasse At The Dorchester

Fotoğraf Kaynak: alainducasse-dorchester.com

Kuşkusuz en iyi ve özel şeflerden biri olan Alain Ducasse’nin kendi adını taşıyan restoranı, diğer iki restoranı gibi 3 Michelin Yıldızı’na sahip. Londra’daki The Dorchester otelinin içinde bulunan restoran Alain Ducasse at The Dorchester, Londra’nın en iyi restoranı ünvanını koruyor. Tabi aynı zamanda, Londra’da en iyi Fransız yemeği yiyebileceğiniz mekan.

The Fat Duck

Fotoğraf Kaynak: elizabethonfood.com

Kitchen Chemistry isimli programı sunan şef Heston Blumenthal tarafından İngiltere’nin Bray şehrinde açılan The Fat Duck, 3 Michelin yıldızına sahip. Moleküler gastronomi alanında menüler hazırlayan restoranın şefleri, misafirleri şaşırtan hileler yapıyorlar. Örneğin deniz ürününüzü iPod ile sunup okyanus sesi eşliğinde yemenizi sağlayabiliyorlar. 

El Celler De Can Roca

Fotoğraf Kaynak: cellercanroca.com

1986 yılında 3 kardeş tarafından İspanya’da açılan restoran, 3 Michelin Yıldızı’nın yanı sıra, 2015 yılında ‘’Dünya’nın En İyi Restoranı’’ seçilerek başarılarına sağlam adımlarla devam ediyor. Michelin Rehberi’nde ‘’yaratıcı’’ olarak tanımlanan mekan, Barselona’ya 1,5 saat mesafedeki Girona şehrinde bulunuyor.

The French Laundry

Fotoğraf Kaynak: cdn0.vox-cdn.com

Burada yemek yemek istiyorsanız aylar öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Ünlü Gurme Anthony Bourdain’e göre yalnızca Amerika’nın değil, Dünya’nın en iyi restoranı olan The French Laundry, 3 Michelin Yıldızı’na sahip. Bugüne kadar sayısız ödüle layık görülmüş mekanın kendi adını taşıyan bir de yemek kitabı mevcut.

The Waterside Inn

Fotoğraf Kaynak: wikimedia.org

25 yıldır, 3 Michelin Yıldızı’nı koruyan The Waterside Inn, İngiltere’nin Berkshire şehrinde bulunuyor. Günümüzde kurucularından Michel Roux’un oğlu Alain Roux tarafından yönetilen mekanda, mevsime göre değişen menüsüyle Fransız Mutfağı’ndan efsane lezzetler sunuluyor.

Dünyaca ünlü bu mekanlar merakınızı uyandırdıysa ve seyahat çanları sizin için çalmaya başladıysa uygun uçak biletleri için acele edin!