Moda'da Tatlı Krizi: Çikolata Dükkanı

Moda, şüphesiz Anadolu Yakası'nın en güzel yerlerinden biri. Her köşesi birbirinden güzel, yeni mekanlarla dolu. Tatlı krizini dindirmek için en doğru adreslerinden biri Çikolata Dükkanı. Yenifikir Sokak'ta bulunan bu küçük mekanın, kendi yaptıkları çikolatalar ile harikalar yarattığı söylenebilir. 


İlk tatlımız 'Asuman'


Bütün çilekler, muhteşem Belçika çikolatası ile gayet büyük bu kaplara dolduruluyor. Altına krep parçaları ve üzerine krema ile servis ediliyor. İki kişiye bile bir tane yetebilecek Asuman arzuya göre beyaz, sütlü veya bitter çikolata ile hazırlanabilir.
Asuman

Ferhunde

Görüldüğü gibi isimler çok orijinal. Mekan sahibi eski isimleri yaşatmak istediği için bu isimleri kullanıyormuş tatlılarında. Ferhunde'ye gelirsek çıtır kornet üzerine yine Belçika çikolatası ve içinde dondurma. Ferhunde'ye dondurmalı trüf de diyebiliriz. Bitirdikten sonra korneti de çıtır çıtır yemeyi unutmayın :)

Ferhunde


Son bomba 'Mualla'

Son bomba dedim ama şimdilik son bomba. Mekan yeni tatlılar için durmadan araştırma ve çalışma içerisinde. Belçika waffle, bütün muz, baklavalık antep fıstığı, pastacı kreması ve olmazsa olmaz Belçika çikolatası. Yazın vazgeçilmezi limonataları da kendileri hazırlıyor tabii ki.

Mualla


Hiç mi olumsuz bir durum yok derseniz, var tabii; mekanın küçük olmasından kaynaklı kapının önünde oluşan kuyruk. Oturan müşterilerin başında bekleyen tatlı tutkunları insanlar üzerinde 'hadi hemen yiyip kalkalım' düşüncesi yaratabiliyor. Ama sıra var diye geçip gitmeyin, bekleyin ve bu tatlardan mutlaka birini deneyin.