Ramazan'da Tok Tutacak Sağlıklı Tarifler Squatgirl'den!

mekan.com
8 Haziran 2016
24 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Spor ve sağlıklı beslenme konusunda yazdığı ''Hayalindeki Sen'' adlı kitap ile ünlenen ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı fit fotoğraflarıyla dikkat çeken Doris Hofer, B-Fit Fulya’da gerçekleşen etkinlikte doğru beslenme hakkında önemli bilgiler paylaştı. Kitabın kutlamasını kadınlarla birlikte gerçekleştiren ve Sosyal Medya'da Squatgirl olarak tanınan Hofer, beslenme ve spor konusundaki sırları samimiyetle aktardı.

Squatgirl-Avokadolu-Tam-Tahıllı-Ekmek

Öğün atlamamak için yemeklerini yanında taşıyan ve sporun uzun saatlere değil etkili tekniklere ihtiyaç olduğunu belirten Hofer, Ramazan’da oruç tutacaklar için sahurda yenmesi gereken ve uzun süre tokluk hissi sağlayacak özel tarifler verdi.

Avokadolu-Tam-Tahıllı-Ekmek-Squatgirl-Tarif

Sahurda hafif ve uzun süre tok tutacak besinleri öneren Hofer’ın ilk tarifi Avokadolu Tam Tahıllı Ekmek: Avokadoyu ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini alıp kaşıkla içini çıkarın. Bir kabın içerisinde ezdiğiniz avokadoyu 2 kaşık lor peyniri ve bir tutam tuz ile karıştırın. Birer çay kaşığı çamfıstığı ve ay çekirdeğini, 1 çay kaşığı tereyağ ile kavurun. Kavurduğunuz bu tanelerin üzerindeki yağı kâğıt havlu ile mutlaka alın! Avokado ezmesini ekmeğe sürün, kavurduğunuz çamfıstığı ve ay çekirdeğini dereotu ile ekmeğin üzerine serpin. İki dilim ekmeği birleştirerek sandviç yaparak sahurda afiyetle yiyebilirsiniz!

Chia-Tohumlu-Puding-Squatgirl-Tarif

İftar sonrası tatlısız olmaz diyenler için ise, kan şekerini fazla yükseltmeyecek hafif bir tarif olan Chia Tohumlu Puding tarifini paylaştı; ½ su bardağı chia tohumunu 1,5 su bardağı hindistancevizi ya da inek sütü ile karıştırıp 20 dakika bekletin. Ve puding hazır! Üzerine de 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz ve 3 yemek kaşığı nar tanesi eklemeyi unutmayın!