Restoran Haftası, 7. Yılında 7 Şehre Lezzet Saçmaya Geliyor!

Gelenekselleşen, gastronomi ve yaşam kültürünün destekçisi Restoran Haftası, ''Sokak Lezzetleri Restoranlarda, Restoranlar Sokakta'' sloganıyla, 7. yılını, 7 farklı şehirde kutlamaya hazırlanıyor. 3 Nisan Pazar günü Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşecek açılışta, kendi ülkelerinin sokak lezzetlerini tanıtacak 3 yabancı şefin ağırlanmasıyla etkinlikler başlayacak.



Dude Table Organizasyonun gerçekleştirdiği Restoran Haftası, enfes şaraplar eşliğinde, Türkiye’nin ve Dünya’nın sokak lezzetlerini meraklılarıyla buluşturacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 7 şehirde yaklaşık 150 restoranın katılımıyla gerçekleşecek Restoran Haftası kapsamında, sokak lezzetleri şeflerin özel yorumları ve şarap eşlemeli menüler şeklinde uygun fiyat politikasıyla sunulacak. Ayrıca Restoran Haftasına katılan yaklaşık 20 ''fine dining'' restoranın ayın farklı bir gününde servis edecekleri ''Degüstasyon Menüsü'' ile Nisan ayı boyunca ayrıcalıklı lezzetler ulaşılabilir kılınacak.

Michelin Yıldızlı Şefler Restoran Haftası için İstanbul’da!

Farklı mutfak kültürlerinden sokak lezzetlerinin sunulacağı Restoran Haftası açılış etkinliğinde Michelin yıldızlı İngiliz Şef Josh Eggleton, Thailand’lı Şef Vatcharin Bhumichitr ve İtalya’nın Michelin yıldızlı, gastronomi dünyasının sembol kadın şeflerinden Cristina Bowerman İstanbul’da bir araya gelecek. Türkiye’den sokak lezzetleri ise Halat By Divan’ın şefi Faysal Üren tarafından hazırlanacak. 3 Nisan pazar günü Rahmi Koç Müzesi, Halat By Divan Restoran’da, 12:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleşecek, muhteşem bir gastronomi deneyimi sunacak olan Restoran Haftası açılış biletlerine biletix’ten ulaşabilirsiniz. 


Şef Cristina Bowerman




İtalya’nın en çok tanınan ve beğenilen Michelin Yıldızlı şefi Bowerman, hukuk eğitiminden direksiyon kırıp, Amerika’da aşçılık ve mutfak sanatları eğitimi almış. Sonrasında İtalya’ya dönen şef, Glass Hostaria’yı ardından da Roma Prati bölgesindeki eski bir Alfa Romeo fabrikasında gerçekleştirdiği radikal değişimlerle Romeo Chef & Baker Restoranını açmış. Cristina Bowerman yaratıcılığı, mutfak buluşları ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle gastronimi dünyasının en önemli kadın sembollerinden biri.


Şef Josh Eggleton




İngiltere’nin Michelin Yıldızlı en genç şeflerinden biri olan Eggleton, eğitimini Gordon Ramsey Akademi’de almış. Pek çok Michelin Yıldızlı ve Dünyaca ünlü restoranlarda kariyerine devam eden genç şef, Pony & Trap adını verdiği kendi mekanını açtıktan sonra, 2011 yılında Michelin Yıldızına layık görülmüş. Kendi restoran ve publarında organik tarım ve mevsimsel ürünlerin kullanılması konusunda gösterdiği özel gayretlerle İngiltere’de tarımsal ürünlerin sürdürülebilirliği konusunda önemli öncülerden biri olmayı başarmış.


Şef Vatcharin Bhumichitr




Bangkok doğumlu deneyimli şef, Londra Koleji’nden mezun olduktan sonra Avrupa’da az bilinen Thai Mutfağı’nı tanıtmak amacıyla Chiang Mai Restoranı açmış ve bu restoran kısa sürede Londra’nın en iyi Tayland restoranı seçilmiş. Bir çok yemek kitabına imza atan şef, sanat ve grafik eğitimleri de almış. 

Restoran Haftası Harika Etkinliklerle Geliyor!



Restoran Haftası kapsamında etkinliğe katılacak 150’ye yakın restoran, menülerini, lezzetlerine uygun şaraplarla sunacak. Ayrıca bazı noktalarda ''Degüstasyon Menüleri'', ''Chef Table'', ''Street Food& Street Jazz'', ''Wine&Bite'', ''Street Food Party'' başlıklı farklı etkinlikler gerçekleşecek. Sokak lezzetleri, ''Tek Lokmada Restoran Haftası'' ikramlarıyla, İstanbul Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde sunulacak. 7. Restoran Haftası bu yılki konsepti çerçevesinde Saffet Emre Tonguç ve Bahar Akıncı’nın rehberliğinde gerçekleşecek ''İstanbul Semt ve Lezzet Turları''nda, katılımcılar İstanbul’un tarihi semtlerini ve sokak lezzetlerini keşfedecekler.



Gaziantep’te ise 16 Nisan’da, Bayazhan’ın avlusunda şehrin sokak lezzetlerinin sunulacağı lezzet şöleni, 7. yılında Restoran Haftası’nın heyecan verici etkinliklerinden biri olacak. Restoran Haftası noktalarında ziyaretçileri bekleyen sürprizlerden biri de sanatçı Sabo Akdağ, Cansu Gürsu, Nazlı Erdemir ve Serkan Yolcu’nun ''Restoran Haftası Sokak Lezzetleri Enstalasyonları'' olacak. Sokak lezzetlerini sanatsal içerikle buluşturan sanatçıların çalışmaları bir ay boyunca Restoran Haftası noktalarında sergilenecek.