Sıfıraltı Kahve Günleri Ankara'da

mekan.com
31 Mart 2016
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Alarmlarımız üst üste çalıp uyanamadığımızda bizi uyandıran, arkadaş sohbetlerimize kırk yıllık hatır katan, gün geceyle kavuşurken keyif zamanlarımızın hazzını arttıran ve hayatımızda büyük yer tutan bir içecekten bahsediyoruz. Bu içecek tabii ki kahve! 3.nesil kahveciler sayesinde kahveye olan bakışımız oldukça değişti. Artık kahvenin sadece su ve kahve çekirdeğinden olmadığını, bu işin uzmanlık gerektirdiğini, workshoplar ve kahve festivalleri ile bu olayın bir kültür biçime dönüştüğünü, kahve çekirdeklerinin her birinin farklı lezzetlere sahip olduğunu ve farklı şekillerde demlenmeleri gerektiğini öğrenmiş olduk. 

06 kahve günleriFotoğraf Kaynak: instagy.com

Dünya’da ve Türkiye’de sıkça örneklerine rastladığımız kahve festivalleri ise kahve hakkında öğrendiğimiz bunca şeyden sonra gün geçtikçe artıyor ve daha yoğun ilgi görmeye başlıyor. İstanbul’dan sonra Ankara’da da günlük hayatın bir parçası haline gelen nitelikli kahvelerin tutkusu kahve severleri sardı ve eğitimler, seminerler, söyleşiler ve workshoplar Ankaray’la buluşmak için yola çıktı. 16-17 Nisan 2016 tarihinde, Ankara’lı kahve severler ile ilk kez buluşacak olan Sıfıraltı Kahve Günleri birden fazla kahve markası ile beraber, Ankara’da bulunan 3. dalga kahvecileri de ağırlayacak. Etkinlik kapsamında kahve severleri sanat, müzik, eğlence ve en önemlisi kahve dolu 2 gün bekliyor olacak. Ödüllü baristalar, kahve kültürünün önde gelen temsilcileri, ulusal ve bölgesel çapta ün yapmış kahve markaları ve kavurucuları etkinlikte kahve severler ile bir araya gelecek. Katılım yoğunluğundan dolayı bir aksaklık yaşanmaması için 2 günde 2 ayrı seans ile toplamda 4 eğitim düzenlenmiş olacak. 

06 kahve günleriFotoğraf Kaynak: etkinankara.com

Etkinlik takvimi 1.seans 09:00 - 13:00, 2.seans 14:00 - 18:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik hakkında daha fazlası için Sıfıraltı Kahve günleri sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.