Sobadaki Sahlep'ten Starbucks Tarçınlı Kış Lattesine

mekan.com
15 Ocak 2016
33 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Bildiğiniz gibi Starbucks Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde yapılan Barista Şampiyonası’nın 2015 yılı şampiyonu, Türk Barista ‘Gürkan Kumak’ın yarattığı ‘Tarçınlı Kış Lattesi’ Starbucks’ın menüsüne giriyor. Meşhur kış içeceğimiz sahlepten esinlenerek yaratılan, Latte tüm bölgede satışa sunulacak. Bu yıl Starbucks’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki 23 ülkede düzenlediği Barista Şampiyonası’nda Bar Becerileri, Kahve Tadımı ve İmza İçecek etaplarında en yüksek puanları alarak birinci olan Gürkan Kumak, yarattığı imza içece ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve Starbucks menüsüne ilk kez Türkiye’den bir içecek giriyor.
 
gürkan kumak starbucks

Şampiyona’da kişisel kahve yolculuğuyla da jürinin dikkatini çeken Kumak’ın imza içeceği ‘Tarçınlı Kış Lattesi’nin çıkış noktası çocukluğunda Erzurum’da babaannesinin, soba üzerinde pişirdiği, geleneksel lezzetimiz sahlep. Babaannesinin herkesi bir araya toplayıp sobanın üzerinde sahlep hazırladığı, tüm aileyi kaynaştıran o zamanları çocukluğunun en güzel anıları olarak hatırlayan Kumak, Starbucks’ı da aynı şekilde insanları bir araya getiren ve keyifli zaman geçirmelerini sağlayan bir zincir olarak görüyor. Hazırladığı içeceğin bu amaca hizmet etmesini dileyen Kumak sahlep tadına en yakın içeceği ile ilgiyi üzerine toplayacağa benziyor.

tarçınlı kış lattesi

Gürkan Kumak ile ilgili detaylı bilgiye 'Avrupa'nın En İyi Baristası: Starbucks Türkiye'den Gürkan Kumak' yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ürün çeşitleri için: www.starbucks.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.