Sofraların Sultanı: Tas Kebabı

mekan.com
3 Şubat 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Tas Kebabı, Osmanlı Mutfağı’nın baş köşesinde yer alan, bakır bir tas yardımıyla pişirilmesinden adını almış bir kebap türüdür. Etten vazgeçemeyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Tas Kebabı, genellikle kuşbaşı doğranmış kuzu etinden yapılır ve yaklaşık iki saat kadar pişirilmesi gerekir. Bu efsane lezzeti denemek isteyenler için çok özel bir tarif sizlerle!

Fotoğraf Kaynak: ytimg.com

Tarifi çok zor olmamakla beraber, dikkat edilmesi gereken bir takım unsurlar var. Kuşbaşı doğranan etler bir kap içinde arpacık soğan, tuz, biber, salça, tarçın, kakule, anason, nane ve maydanoz eklenerek önce terbiye edilir ve serin bir yerde en az iki - üç saat bekletilir yani marine edilmesi gerekir. Dilerseniz içine havuç, patates gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Varsa bakır yoksa çelik bir tas yağlandıktan sonra etler içine doldurulur. Bir tepsi veya derin olmayan bir kap içerisine ters bir şekilde çevrilip, yerleştirildikten sonra, etler suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince üzerine ılık su eklenip bir süre daha pişmeye bırakıldıktan sonra, Tas Kebabı'nız yemeğe hazır hale gelir. Eskiden, geleneksel olarak Tas Kebabı, yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilirmiş. Dilerseniz siz de bu şekilde sunumlarınızı yapabilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: blogspot.com

Tas Kebabını dışarıda yemek isteyenler için hazırladığımız, en lezzetli Tas Kebabı'nı bulabileceğiniz ''İstanbul'da Tas Kebabı Yenebilecek Mekanlar'' listemize gözatmayı unutmayın. Yanında tereyağlı mis gibi bir pilavla yiyeceğiniz tas kebabınız için şimdiden afiyet olsun.