Soğuk Kış Günlerinde Sizi Hastalıklardan Koruyacak Mucizevi 10 Bitki Çayı

mekan.com
11 Ocak 2016
10 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Havaların iyice soğumasıyla çevremizdeki hasta insan sayısı her geçen gün artıyor. Buna şehir havasının kirliliğini de eklersek, mikroplardan kaçınmamız oldukça zor. Böyle dönemlerde beslenmemize ekstra dikkat etmeli ve vücut direncini yüksek tutacak takviye besinler almalıyız. Bunların başınıda kuşkusuz, tir tir titreten soğuklarda içimizi ısıtacak şifalı bitkilerden demlenmiş çaylar geliyor. Lezzetleri ve hoş kokuları ile gribe, soğuk algınlığına, öksürüğe kısacası binbir derde deva mucizevi 10 bitki çayını sizler için sıraladık. 

Ihlamur

Kış, soğuk, hastalık dendiğinde akla ilk gelen ıhlamur, vücut direncini arttırıyor ve hazımsızlığa iyi geliyor. Sabahları açken, düzenli olarak içilen bir bardak ıhlamur, kilo vermeye de yardımcı oluyor. 

Fotoğraf Kaynak: teahome.com.tr

Papatya Çayı

Siyah çaydan sonra en çok tüketilen papatya çayının faydaları saymakla bitmiyor. Cildi güzelleştiren, diş ağrılarını hafifleten papatya, kaşıntı, döküntü ve iltihaplı yaralara da bire bir. Ayrıca sindirimi rahatlatır ve kadınların regl dönemlerindeki ağrıları dindirir.

Fotoğraf Kaynak: hangiot.com

Zencefil Çayı

Mide bulantıları ve karın ağrıları için önerilen zencefil, astım hastalarına öneriliyor. Balgamı yumuşattığından akciğerleri rahatlatıyor ve öksürüğe çok iyi geliyor. Aynı zamanda stresten uzaklaşıp rahatlamaya da yardımcı.

Fotoğraf Kaynak: http: cinarhaberajansi.com

Nane Çayı

Hazımsızlık, mide şişkinliği ve gaz sorununa çok iyi gelen nane çayı zayıflamaya da destek oluyor. Vücut direncini yükseltmesinin yanı sıra içeriğindeki menthol sayesinde ateş düşürücü özelliğe de sahip.

Fotoğraf Kaynak: bilginkadin.com

Rezene Çayı

Bebeklerin gaz şikayetini çözmek amaçlı kullanılan rezene, metabolizmayı hızlandırıyor ve toksinlerin atılmasını sağlıyor. Aynı zamanda ateş düşürücü ve boğaz ağrısını rahatlatıcı özelliğe sahip.

Fotoğraf Kaynak: kadinvekadin.net

Kimyon Çayı

Üst solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu ve güçlü bir balgam söktürücüdür. Doğal bir böbrek temizleyici olup, idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde önerilir. Vücudun uyku ve şeker dengesini sağlayabilir.

Fotoğraf Kaynak: nasilkolay.com

Kekik Çayı

Özellikle bal ve toz zencefil eklenerek içildiğinde doğal bir öksürük şurubu görevi görür. Boğazı rahatlatır. Kekik çayı taze kekikten yapılacaksa, odunsu dallar tercih edilip 5-8 dakika arasında demlenmelidir. Eğer kuru kekik ile çay yapılıyorsa o zaman demlenme süresi en az 15 dakika olmalıdır. 

Fotoğraf Kaynak: ytimg.com

Anason Çayı

Kan akışını düzene koyan ve anne sütünü arttıran anason çayı, sinirleri yatıştırıyor ve uykusuzluğa iyi geliyor. Sinüzit ve bronşit tedavilerinde kullanılıyor. Anason çayı yaparken, anason bitkisini havanda dövüp demlemek gerekiyor. 

Fotoğraf Kaynak: nasilkolay.com

Ekinezya Çayı

Ekinezya çayının antiseptik özelliği vardır. Kuru öksürüğü keser, boğaz ağrısına iyi gelir. Kas ve eklem ağrılarını hafifletir. Düzenli olarak ekinezya çayı içmek; E, B, A vitaminlerinin yanı sıra sodyum, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum gibi önemli mineralleri vücuda kazandırarak dinç kalmanızı sağlar. Ekinezya kökü hem tazeyken hem de kuruyken demlenip tüketilebilir. 

Fotoğraf Kaynak: sifalibitkim.com

Lavanta Çayı

Sakinleştirici özelliğe sahip lavanta çayı, rahatlamaya ve depresyon belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Öksürüğü hemen keser ve soğuk algınlığının iyileşmesini hızlandırır. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve bağışıklığı kuvvetlendirir. 

Fotoğraf Kaynak: pufnoktalari.net