Tapas Nedir? Nerelerde Yenir?

Tapas nedir? Adı afilli olsa da bildiğimiz kanepe ve mezelere sambacı dostlarımızın verdiği isimdir. Yemek saatlerine kadar mideyi idare etmesi için yenilen bu atıştırmalık ara öğünler İspanyolca'da ‘la tapa’ diye adlandırılmaktadır. 

Bu lezzetin nereden geldiğini merak edecek olursanız size aktarabileceğimiz iki rivayet var. Birincisi İspanya Kralı 10. Alfonso’ya ait. Alfonso bir hastalığa yakalanır ve öğünler arasında şarapla beraber bir şeyler yemesi gerekmektedir. Zaman geçer, kral iyileşir ve bunun sebebini tapaslara bağlar. Daha sonra halka şu fetvayı verir; bu Kastilya topraklarında yaşayan hangi insan evladı şarabı tapas ile yemezse bizden değildir.

Tapas Nedir? Nerelerde Yenir?
Fotoğraf Kaynak: trendset.co.uk

Diğer rivayet ise çiftçilere dayanıyor. Çiftçilerin ve işçilerin çalışırlarken yanlarında rahat taşımaları ve karınlarını ana yemeğe kadar tok tutmaları için yedikleri yemekten adını aldığı ileri sürülüyor.

Tapas Nedir? Nerelerde Yenir?
Fotoğraf Kaynak: barcelona-home.com

Tapas, içkilerden fazla etkilenmeden keyif yapmanın en güzel yollarından biridir. Siz de alışılmış mezelerin biraz dışına çıkıp İspanyol lezzetlerini denemek isterseniz Tapas yiyebileceğiniz mekanları sizin için yazdık.


Lucca 

Açıldığı günden bu yana tapas ve küçük tabaklar detaylı menüsü ile dikkatimizi çeken mekanda sadece İspanya'nın değil dünya lezzetlerini de tapas kategorisinde bulabilirsiniz.

Tapas Nedir? Nerelerde Yenir?  Lucca

Venta Del Toro

Eğer Taksim gecelerine akacaksanız öncesinde Vena Del Toro'nun her yemeği tapas biçimine getirdiği menüsünü sizlere önerebiliriz.

Tapas Nedir? Nerelerde Yenir?  venta del toroFotoğraf Kaynak: flickr.com

Mezze

Mezelerini günün 5’li meze tabağı olarak sunan mekan yemekten önce atıştırmanız için güzel seçenekler sunuyor.

Tapas Nedir? Nerelerde Yenir?  mezeFotoğraf Kaynak: blog.kitchenguerilla.com