Tarihi Tahmis Kahvesi

Gaziantep’in pek çok kültürel ve toplumsal hikayelerine tanıklık etmiş Tarihi Tahmis Kahvesi, 1635 yılından beri faaliyet gösteren en eski kahvehanelerden biri. Gaziantep’e yolunuz düştüğünde adını mutlaka duyacağınız, gitmeseniz bile Gaziantep hakkında okuduğunuz pek çok yazıda ismini göreceğiniz Tahmis Kahvesi, tarihi atmosferi eşliğinde müşterilerini güler yüzle karşılayarak meşhur kahve ve çaylarını sunuyor.



Geniş tavanlı olma özelliğine sahip bu nezih mekanda özellikle Gaziantep’in sütten yapılan meşhur Menengiç kahvesini içmeden gitmeyin deriz. Yüksek miktarda E vitamini ve doğmamış yağ asitleri içeren sağlık açısından oldukça yararlı Menengiç kahvesi, Menengiç ağacında yetişen çitlembik çekirdeklerin kahve çekirdeği gibi kavrulup öğütüldükten sonra Türk kahvesi usulünde pişirilmesiyle yapılıyor. Çekirdeklerindeki yağdan ötürü biraz yağlı olsa da acı ve sert olmayan bir tada sahip. 



Aynı zamanda Menengiç ağacından çıkan yağ ile Bıttım Sabunu da yapılıyormuş.



Gaziantepli sanatçı insanlarımızın Türk Sanat Musikisinden çaldıkları namelere denk gelirseniz değmeyin keyfinize. Nargile keyfinin de oldukça fazla yapıldığı Tarihi Tahmis Kahvesi’nde bir yandan kulaklarınızın pası silinirken bir yandan yeni bir tat tadabilirsiniz: Zahter. Aslen Doğu Akdeniz’e özgü bu çay, Menengiç kahvesinde olduğu gibi her derde deva içeceklerden. Masanıza konulan leziz kuruyemişlerinden de ağzınıza atarken pek bi’ beğeneceksiniz.



Özellikle kışın giderseniz ortada duran kuzine sobadan ve yanan odunların ve kestanelerin çıtırtılarından etkilenmemek ise mümkün değil. 



Bu sıcacık ortama mutlaka uğrayın diyor ve bu güzel yazımızı burada sonlandırıyoruz.

Tahmis’li Günler!! :)