The Gourmand Galata

Galata’nın hemen karşı sokağında küçük ama bir o kadar da kocaman lezzetlere sahip bir mekanla tanıştıracağım bugün sizi. THE GOURMAND

Mekana girerken öncelikle sizi yılbaşı vitrinleri kıvamında güzel bir vitrin karşılıyor. İçeriye adımınızı attığınızda ise tadacağınız lezzetli yemeklerde kullanılan ürünlerden oluşan mini bir gurme market ve şarküteri bölümleri ile iştahınız bir miktar daha açılıyor. Uç kısımdaki restaurant bölümüne geldiğinizde ise penceresinde yemyeşil ağaçları görebileceğiniz hoş bir dekorasyonla içiniz açılıyor diyebilirim.







Biz başlangıcı atıştırmalıklardan Bruschetta’lar ile yapıyoruz. Mozarella ve renkli domatesli olanı denediğimiz bruschettalar oldukça lezzetli bir başlangıç oluyor ve bu akşamın çok güzel geçeceğinin sinyallerini veriyor (Fiyat 13 TL). Siz isterseniz Roast Beef ve Karamelize Soğan ile hazırlananları da tercih edebilirsiniz.



Ardından geceye damgasını vuracak ve mekanın da marka lezzetlerinden birisi olacağına inandığım ‘’Bun Ekmekleri’’ geliyor. Yurt dışında ördek yağı kullanılarak yapılan bu leziz ekmekler küçük bir uyarlama ile burada tereyağı ile yapılıyor ve buharda benmari usulü pişiyor. İçerisinde ızgara bonfile ve roka sos bulunan ve Cafe de Paris sos ile zenginleştirilen bu ekmekleri tatmadan mekandan ayrılmamanızı şiddetle ve haykırarak tavsiye ediyorum :) (Fiyat: 26 TL).

The Gorumand Galata Bun Ekmekleri

Chopped salata da Emmantel Peyniri ve Shiitake Mantarı ile masamıza güzel bir zenginlik katıyor. (Fiyat 19 TL)

The Gorumand Galata Chopped Salata

Ana yemek olarak Tavuk ve Mantarlı Fettuccine bugüne kadar yediğim fettucinelerde kesinlikle zirveyi zorlayanlardan birisi (Fiyat: 23 TL). Bir diğer yakışıklı Taze Otlu Risotto ise tam kıvamında çıtırlıkta hazırlanmış ve yine benden tam puan alıyor (Fiyat: 23 TL). Zira risotto olayı her şefin harcı değildir ve o kıvamı yakalamak hiç de kolay değildir.

The Gorumand Galata Risotto

Finalde ise yüzlerimizde mutlu bir gülümseme ile mekandan ayrılmamızı ve tekrar gelmemizi sağlayacak iki harika tatlı ‘’Ev Yapımı Snickers’’ ve ‘’Blueberry Tart’’ tadıyoruz. Masada yaklaşık 10 kişiyiz ve hangisinin daha güzel olduğu konusunda ikiye bölündük! :) Yoğun tartışmalara konu olan bu iki -gerçekten çok lezzetli- tatlıdan benim tercihim ‘’Blueberry Tart’’ oldu. Ama Ev Yapımı Snickers’ın tadı da hala damağımda :) (Fiyat: 10 TL – 12,5 TL).





Kısacası The Gourmand kesinlikle denecek mekanlar listenizde Acil/Önemli kısmında yer alması gereken bir mekan. İster sabah kahvaltı için güzel bir sandviç, ister hafif bir öğle yemeği, isterseniz de romantik bir akşam yemeği için yerinde bir tercih olacaktır. Çıkışta ise damağınızda kalan lezzetlerin yapıldığı ürünlerin bir çoğunu alabilirsiniz.

Lezzet:9 |Fiyat:8 |Sunum:9 |Genel Değerlendirme.9 | Fiyat/Performans:8,5