Türkiye'nin Tek Kaçış Oyunları Merkezi: Escapist

27.10.2015 Salı günü mekan.com olarak üyelerimizle Türkiye’nin tek kaçış oyun merkezi olan Escapist’e misafir olduk. Alışık olduğumuz etkinliklerin dışında olan Escapist etkinliğimizde katılımcılarımızla beraber farklı bir deneyim yaşadık. Sanal oyun dünyasının sınırlarını gerçek hayatla buluşturan Escapist eğlenceli ekibi, misafirperverliği ve birbirinden farklı oyunlarıyla şehirde macera arayanlara çare oluyor.

Trump Alışveriş Merkezinin B4 katında yer alan Escapist misafirlerini ilk olarak girişiyle etkiliyor. Escapist’e daha girmeden bir oyunla karşılaşmanız mümkün. Kafeslerden 15 dakika içinde kaçmayı başarırsanız sizlere ücretsiz oyun sunuyorlar. Fakat bu kafeslerden kaçmak öyle kolay değil! Oyunlara başlamadan önce ise beklemeniz için Escapist Meydan adında harika bir alana sahip olan Escapist  bu alanda yer verdiği eğlenceli akıl oyunlarıyla beklerken sıkılmamanızı hedefliyor.

Escapist kafes

Escapist Meydan

Yurt dışında özellikle Japonya’da ortalığı kasıp kavuran “kaçış oyunları” son dönemlerde ülkemizde de yoğun ilgiyle karşı karşıya. Konseptlerini, oyunlarını yerinde öğrenen, deneyimleyen ve ülkemize özgün bir şekilde uyarlayan Escapist ekibi bu yoğun ilgiyi en iyi şekilde karşılıyor.

Escapist oyunlar

Online olarak oynanan kaçış oyunlarını gerçeğe uyarlayan Escapist özel tasarım dekorlarında, belirli bir senaryo ile, şifreleri çözerek ilerleyeceğiniz ve verilen görevi yerine getireceğiniz harika bir deneyim yaşatıyor. Peki diğer kaçış oyunlarından farkı ne? Escapist’te katılacağınız oyun odalarının her birinde farklı bölümler ve farklı sürprizler sizleri bekliyor.

Ahmet Ümit’in Agatha’nın Anahtarı romanını kaçış oyununa uyarlayan Escapist 6 oda ve 6 oyun ile sadece Türkiye’de değil dünyada da kaçış oyunu örneklerine göre farkını ortaya koymuş. Escapist oyun odalarının sinema dekorundan farkı yok! Her şey gerçekçi, son teknoloji ürünü ve en önemlisi her şey sizin eğlenceniz ve güvenliğiniz için tasarlanmış.

Agatha'nın Anahtarı Ahmet Ümit Escapist

Haftanın her günü saat 10:00 ile 00:00 arasında oyunlara katılabiliyorsunuz. Genelde oyunlar 2 - 6 kişiyle oynanıyor. Yeni tasarlanan "Kutsal Hazine" oyununa ise 6 - 12 kişi katılabiliyor.
 
Çılgın ve enerjik ekibiyle madhouse ve funhouse terimlerini birleştiren Escapist çabuk korkan misafirlerine özenle davranıyor. Herhangi acil bir durumda her şeyin kontrolü sizlerin elinde. Odalar içerisindeki panik butonuna bastığınız an oyun durdurulup kapılar açılıyor ve bu anda ekip sizinle iletişime geçiyor. Fakat şunu da unutmamak lazım ekip sizleri oyun boyunca izliyor, acil bir durumda tepki süreleri ise inanılmaz!

escapist ekip

Kurumsal organizasyonlara, büyük gruplara ve hatta turistlere de keyifli dakikalar sunan Escapist misafirlerine eğlencenin kapılarını sonuna kadar açıp ardından kilitliyor! “Kaçmak istediğim bir yere neden gideyim?” demeyin! Escapist birbirinden güzel oyunları ve konsepti ile size ve arkadaşlarınıza bağımlılık yapacak, şampiyonlar listesine oynayacaksınız!

Birbirinden heyecanlı oyunlara katılabileceğiniz Escapist'te oyunlara randevu alarak katılabilirsiniz. Randevu ve detaylı bilgiler için buraya tıklayın.