Ülkelerin En Meşhur Yemekleri

Bizim nasıl ki kebabımız, baklavamız ve biber dolmamız varsa diğer ülkelerinde kendilerine has, seyahat edildiğinde mutlaka denenmesi gereken meşhur yemekleri var. Eğer siz de gezmekten, yeni yerler keşfetmekten zevk alıyor ve seyahatlerinizi enfes lezzetler deneyimleyerek geçiriyorsanız bu yazımız tam size göre. Bakalım hangi ülkenin hangi yemeği dünya çapında ünlüymüş.


Çin: Portakallı Pekin Ördeği




Zengin bir mutfağa sahip olan Çin’de en meşhur yemek ördek. Et ve pirinçli yemeklere sofralarında bolca yer veren Çinliler, dillere pelesenk olmuş Portakallı Ördeği dünyaya tanıttılar.


Belçika: Moules frites




Patates kızartmasından ve midyeden oluşan bu yemek, dilerseniz atıştırmalık dilerseniz ana yemek olarak görülebilir. Bizim midye sevenleri Belçika’da mutlu edecek bir lezzet.


Brezilya: Feijoada




Meksika fasulyesi ve bifteğin bir araya gelerek yarattığı bu muazzam yemek Brezilya’yı yemek konusunda ön sıralara çıkarıyor. 


Danimarka: Frikadeller




Görünüşte bildiğimiz köfte gibi görünse de Frikadeller’i farklı kılan şey içerisinde süt ve yumurta olması. Danimarka’ya yolunuz düşerse bir deneyin deriz.


İspanya: Paella




Türk Mutfağı’na hiç de yabancı gelmeyecek bir yemek olan Paella, sarımsak, domates, et, tavuk yada deniz mahsüllerinden oluşabilen özel bir lezzet. Biz her ne kadar tapas ve tortilla ile İspanyol Mutfağı’nı tanısak da Paella, ülkenin dünyaya nam salmış yemeklerinden.


Azerbaycan: Yaprak Sarması




Bildiğimiz yaprak sarmasından daha tombik ve dikdörtgen şeklinde olan Azerbaycan’ın bu meşhur yemeğini en iyisi tanıdık birileri varsa ev usulü yemeniz.


İngiltere: Roast Beef




İngilizlerin öyle iddalı bir mutfağı yok. Fish & chips muhtemelen herkesin aklına ilk gelen. Fakat sebzelerle ve patatesle sunulan Roast Beef yemek konusunda İngilizlerin ağzının tadını bildiğini ispatlıyor.


Macaristan: Gulaş




Helmelenmiş suyu ve sebzelerle pişen et Macaristan’da mutlaka denenmesi gereken yemeklerden. Yanında da pilav olursa kendinizi annnizin evinde hissedebilirsiniz.


Fransa: Kruvasan




Gastronomi alanında en gelişmiş mutfak şüphesiz Fransız Mutfağı. Birbirinden özel yemekler ve şaraplarla meşhur Fransa’da bir lezzet var ki, ülkenin adeta simgesi haline gelmiş; Kruvasan.


Yunanistan: Musakka




Komşuyla birbirimize çok benzer yemeklerimiz var malum. Fakat adı her ne kadar musakka olsa da bu musakka bizimkine hiç benzemiyor. Sotelenmiş patlıcan ve patatesle bir araya gelen kuzu etlerinin beşamel sosla kaplanmasından oluşan bu yemek lazanyaya daha çok benziyor.


Japonya: Miso Çorbası




Tofu, havuç, soğan gibi malzemelerle yapılan Miso Çorbası tam bir vitamin ve şifa kaynağı. Japonya diyince aklınıza ilk sushi geldi biliyoruz ama bu çorba da en az sushi kadar meşhur.