Ünlülerin En Sevdiği Sağlık Deposu Gıdalar

Tüm dünya da ünlü olan kişilerin yaptıklarını yapma ve onlara benzeme gibi bir akım yıllardır aldı başını gidiyor. Özellikle sevilen ve çok geniş kitleler tarafından tanınan kişilerin neredeyse her attıkları adım olay oluyor. Bizde düşündük ve acaba ünlüler en çok hangi gıdaları tüketmekten keyif alıyorlar diye araştırdık. İşte size ünlülerin en sevdiği yiyecek ve içecekler. 

Çin Çayı

Estetik operasyonlar falan diyenler olsa da Ajda Pekkan sadece dış güzelliğine değil iç güzelliğine de oldukça önem veriyor. Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını çözdüğüne emin olduğumuz Ajda Pekkan’n en sevdiği içecek Çin Çayı. Popüler inanışa göre çay milattan önce 2737 yılında Çin İmparatoru Shennong tarafından çevrede bulunan otların kaynar suya düşmesi sonucu keşfedilmiş ve bu çayın çok güçlü bir antioksidan olduğu, yaşlanma etkilerini yavaşlattığı ve çeşitli kanser türlerine iyi geldiği biliniyor. 



Muz

Öyle bir ses ki dağları yerinden oynatır. E tabi bu denli güzel bir sesi yıllarca aynı şekilde saklayabilmek için doğal yaşamdan asla vazgeçmemek gerekiyor. Bahsettiğimiz isim tabi ki Bülent Ersoy. Türk müziğinin divası olarak tanıdığımız sanatçı muz yemeden sahneye çıkmamayı kendine ilke edinmiş. Muzun enerji verdiği, kansere iyi geldiği ve kan basıncını dengelediği bilinen bazı faydaları arasında ilk sıralara yerleşiyor. Gümbür gümbür bir ses ile mikrofonsuz şekilde sahneleri titretmek öyle kolay bir zanaat değil tabii ki, çok enerji gerektiriyor e artık bu enerjinin de nereden geldiğini öğrenmiş oldunuz. 



Antep Fıstığı


Genç kızların her daim sevgilisi, sesi, duruşu ve karakteri ile her zaman gönlümüze taht kurmayı bilmiş Tarkan’ın ise en sevdiği yiyecek Antep fıstığı. Günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası olan Antep fıstığını muhakkak sahne öncesi de tüketen Tarkan yanında farklı bitki çaylarını tüketerek de ses tellerini besliyor. Protein ve vitaminler açısından oldukça zengin olduğu bilinen Antep fıstığını günde 10-12 adet tüketmenizde fayda var. 



Türk Kahvesi

Hem yabancı hem de Türkçe pop şarkıların kısa zamanda prensesi olmuş Hadise Türk Kahvesi’ne bizim ona olduğumuz kadar hayran. Günlük hayatında ve enerji sarf edeceği günlerde Türk Kahvesi’nden vazgeçemeyen sanatçı kahveyi sadece içmekle kalmıyor telvesi ile de cildini güzelleştiriyor. Türk Kahvesi bedene verdiği enerji açısından oldukça yüksek seviyede kafein bulunmakta. Eğer sizde cildinize antioksidan etkisi yaratmak isterseniz kahvenizi içip telvesini soğuttuktan sonra telvesi ile cildinizi ovabilirsiniz. 



Ekşi Yeşil Elma

Farklı ses tonu ile müzik dünyasına hızlı bir şekilde girsen ve kendinizi her daim aynı kalitede tutan Gökhan Türkmen’in antioksidan deposu ise ekşi yeşil elma. Dişlere ve bedene oldukça faydalı olduğu bilinen yeşil elma Gökhan Türkmen’in hem sahne hayatında hem de günlük yaşamında günde mutlaka 1 adet tüketmeye çalıştığı besinlerin en başında yer alıyor. 



Ilık Su ve Bal

Pamuk gibi bir ses, her şarkıya yakışan nükteler. Bahsettiğimiz isim tabi ki Candan Erçetin. Allah vergisi harika bir sese sahip olan sanatçı sesine her daim çok iyi bakması gerektiğinin bilincinde olan nadir sanatçılardan. Ses tellerini beslemek içinse her daim ılık su ve bal karışımını tüketen sanatçı bu karışım sayesinde bir taşla iki kuş vurmuş oluyor. Eğer sizde bu karışımı tüketmek istereniz 1 çay kaşığı balı 1 su bardağı suya karıştırabilir, kendinizi hastalıklardan korumak isterseniz de içine yarım çay kaşığı karabiber atabilirsiniz.