Yunus Emre Akkor İle İftar Sofraları Eşref Restoran'da

mekan.com
1 Temmuz 2015
34 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Mekan.com ve Şef Yunus Emre Akkor moderatörlüğünde düzenlenen "Yunus Emre Akkor ile İftar Sofraları" etkinliği Florya Eşraf Restaurant'ta gerçekleşti.



Geçmişteki iftar sofralarının, Osmanlı yemeklerinin, baharatın ve sağlıklı yemek tüketmenin öneminin vurgulandığı yemeğe, Eşraf Restaurant'ın Balıkesir'den temin ettiği, mekanın mutfağındaki fırında, meşe odunuyla pişen etlerle yapılmış Düğün Çorbası, Kuzu Kapama, Eşraf Beğendili Kuzu Fırın, Domates Dolması gibi lezzetler eşlik etti. 





Hiç şeker kullanılmadan, içindeki meyvelerin şekeriyle yapılan hoşaf, Gümüşhane'den gelen kuşburnu suyu ve Ramazan'ın baştacı güllaç ile beraberindeki irmik helvası, kadayıf, fırın sütlacın ön plana çıktığı yemekte konuklar Şef Yunus Emre Akkor ile keyifli bir iftar akşamı geçirdi.





Yaklaşık bir yıl önce açılan ve Anadolu mutfağının zengin lezzetlerini misafirleriyle paylaşmak üzere yola çıkan Restoran'ın işletmecisi Metin Uçar, 
"İyi malzeme kullanarak iyi sonuç elde edersiniz ama malzemeniz kötüyse sonuç hüsran olabilir" diyerek sebzeyi ve meyveyi mevsiminde kullanmanın öneminin altını çiziyor.