Yunus Emre Akkor ile İftar Sofraları The Marmara'da

mekan.com
2 Temmuz 2015
128 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Ramazan boyunca Mekan.com moderatörlüğünde sürecek olan Şef Yunus Emre Akkor ile İftar buluşmaları devam ediyor.



The Marmara Hotels Taksim'in birinci katında hizmet veren Tuti Restaurant'ta gerçekleşen yemekte misafirlerle Osmanlı mutfağı ve yemek kültürü üzerine zengin sohbetler gerçekleştiren Akkor, konuklara yemekte kullanılan malzemeler, yemekte sunum, yemekte baharat kullanımı, sağlıklı gıda ve Anadolu yemekleri hakkında anektodlar verdi.



Taksim Meydanı'nın eşsiz manzarası ve seçkin mutfağıyla misafirlerini ağırlayan mekanın iftar menüsü de manzarası kadar göz alıcı idi.



Executive Şef Tolga Özkaya ve ekibinin hazırladığı iftar yemeği her biri özenle seçilmiş iftariyelikler ile başladı. Küçük bakır kaplarda servis edilen zeytinyağlı kırmızı soğan dolma, kabakçiçeği dolması, çuşka biber dolma, zeytinyağlı İzmir enginarı ile peynirli su böreği,  özel bir usulle kapatılan
köprü mantısı ara sıcak olarak servis edildi. Ana yemeklerde ise yine seçenekli olarak hazırlanan Kuzu İncik, Levrek Şaşlık, Piliç Kapama ve Sultan Beğendi sunuldu. Ana yemeğe eşlik eden perde pilavı, sebze türlüsü ve Tokat sarma denemeğe değer lezzetlerdendi. 





Yemekte final perdesi rengarenk ve iştah açıcı tatlılarla kapatıldı. Özel bir usulle yapılan Çilekli Güllaç'tan Kuru meyveli "nougat" parfeye, Limonlu sorbeden trileçe tatlısına pek çok lezzet konukların damaklarını şenlendirdi.