1 Yaka 5 Mekan – Anadolu Yakası Mekanları

Anadolu Yakası’nda nereye gidilir? Kadıköy’ün en keyifli mekanları neresidir, araştırdım ve farklı konseptlerden birer tane önerimi sıraladım.

Zeplin Pub & Delicatessen

zeplin-pub

Pub kültürümüz yoktur bizim pek.  Anglosaksonların en özendiğim alışkanlıklarından biri olan o “after work get-together”  lardan yapabileceğimiz tek-tük birkaç yer açılmaya başladı son yıllarda şükürler olsun ki. Bunlardan birisi de Zeplin. Kadıköy Moda Caddesi’nde bir buçuk yıl kadar önce açıldı. Kadıköy’ün o  İstanbul’unkinden izole kendine özgü o eğlence hayatına pek uymamış ama, bu yine de güzel olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İş çıkışı birkaç kadeh bir şeyler içip arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz, ya da hafta sonu akşamlarınızı light geçirmek istediğinizde tercih edebileceğiniz smart casual bir mekan. İç dekorasyonu harika. Full ahşap devasa barın üzerinde bira makineleri, duvarlarda retro tablolar, uzun bar tabureleri, kasvetli sayılabilecek kadar loş ortamıyla Notting Hill’in arka sokaklarındaki pubları aratmıyor. Yemekler ve sunum bir pubdan beklenmeyecek kadar üst kalitede. Mekan pub olunca bira seçeneklerinin çeşidi sınırsız tabii. İsimlerine hepimizin aşina olduğu biralar 10-15 TL arasında değişirken, premium biralar 20-25 TL arasında seyrediyor. Kokteylleri de çok güzel yapıyorlar, damak zevkinize göre birkaç tanesini denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bu arada çok fazla rağbet görüyor ve hafta sonları tıklım tıklım oluyor. Cuma-Ctesi geceleri ziyaretçi kitlesi de biraz… nasıl desem, “farklı”. O yüzden hafta içi akşamı ideal, benden söylemesi.

Munchies Crèpe & Pancake

munchies-creperie

Söz konusu tatlıysa, gerisi teferruattır. Pancake ve crepe ciddi bir iştir arkadaşlar. Bu işi bilen ellerde sanata dönüşürler. Moda’daki Munchies bu açıdan bakıldığında bu işi yeterince ciddiye alan bir sanat galerisi! İstanbul’da en iyi pancake nerede yenir sorusunun cevabı. Sunum, soslar, lezzet her şey harikalar diyarından fırlamış gibi. Yeni bir yer değil, ama geçirdiği tadilattan sonra yeni yüzüyle karşımızda.

Pancake’i waffle usulü servis ediyorlar. Çilekler, muzlar, kremalar, ballar- kaymaklar, marmelatlar, nutellalar aman allahım hepsi ortadaki pancake kulesinin etrafına dizili şekilde, rengarenk minik kaselerde  geliyor önünüze. Üstelik bittikçe yenileniyor bu soslar. 

Tercihinize göre tatlı ya da tuzlu şekilde ikram ediliyor. Yani jambon, peynir vs… de seçebiliyorsunuz kreplerinizin yanında. Porsiyonları yeterince doyurucu. 2 kişilik porsiyonla 3 kişi bile rahatlıkla doyabilir, tek porsiyonda 4 tane pancake var. Fiyatı 15 TL civarındaydı en son. Yer bulabilmek için hafta sonu erken gidin! Hafta içi de öğleden sonra sakin oluyor.

Saklı Köşk

saklıköşk

Bu köşkün hikayesi 1900′lü yılların başına dayanıyor. Bir kere buram buram tarih kokan bir mekanda yediğiniz her şey size lezzetli gelir. Ama Saklı Köşk işi şansa bırakmamış, bu büyülü atmosferde lezzet deneyimini de eşsiz kılmak için çaba harcamış. Yerel ürünlerle modern pişirme tekniklerini harmanlamışlar. Ortaya çıkan lezzetlerle konuklarını damak tatlarına uygun ve özgün bir yemek yolculuğu deneyimine davet ediyorlar.

Yemyeşil ve çok keyifli bir bahçesi var köşkün. Yemeğinize eşlik edecek şarabı seçebileceğiniz bir kavlarının oluşu beni mest eden detaylardan oldu. Köşkün içinde, alt ve üst katlarda farklı konseptlerde tasarlanmış dört ayrı yemek bölümü, toplantı ve özel yemekler için tasarlanmış bir salon mevcut. Bu tarih kokan odalar zaman zaman bir sergiye ya da canlı müzik dinletisine ev sahipliği yapıyormuş, ne hoş! Her öğlen anne mutfağından ev yemekleri pişiriyorlar, Cumartesi günleri zengin kahvaltı tabakları, Pazar günleriyle açık büfe brunch sunuyorlar. Brunch’ın fiyatı 35 TL. Sakin ve ferah bir ortamda keyifli bir yemek yemek istediğinizde aklınızda bulunsun!

Locale Restaurant, Cafe & Bar

locale

Locale 2013 yılında açıldı. Orjinal dekorasyonu ve zengin menüsüyle farklı damak tatlarına hitap eden dünya mutfağından lezzetler sunuyorlar. Midpoint, Big Chefs gibi zincir mekanlara konsept ve menü içeriği olarak benziyor. Onlardan ayrılan tarafı ise butik bir restoran olarak nispeten çok daha özenli oluşu. Tatlılarını kendileri yapıyorlar. Hatta yoğurtlarını bile kendileri mayalıyorlar.

Alkolsüz soğuk ve sıcak içecek menüleri oldukça geniş. Sayısız çeşit limonata ve kahveleri var. Tatlı menüsüne girmiyorum bile! Hepsi günlük ve taze. Çocuklar için de oldukça farklı alternatifler içeriyor menü. Fiyatlar az önce bahsettiğim restoranlarla aynı civarda.

Semolina

Makarna aşkına! Semolina’dakilerin hepsi ev yapımı. Kendi elleriyle yaptıkları mis gibi makarnaları birbirinden lezzetli soslarla süslüyorlar. Sabah da Ege Kahvaltısı ikram ediyorlar. Semolina’da fiyatlar çok uygun. Kahvaltı seçenekleri 6-20 TL arası değişiyor, makarnalar ise 15-25 TL arasında. Bir Rum evi’nin hemen altında kutu gibi şipşirin bir mekan burası.