16 Ekim Dünya Ekmek Günü!

mekan.com
16 Ekim 2015
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
16 Ekim günü Dünya’da ve ülkemizde hem Dünya Ekmek Günü hem de Dünya gıda günü olarak kutlanıyor. Dünyadaki tüketim oranı nedir bilinmez ama Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre Türk halkı günlük enerjisinin ortalama %44’ünü ekmekten alıyor. Yüzyıllardan beri en kutsal ve değerli besin olan ekmeğin artık birden fazla çeşidi üretiliyor. Tahıllısından çavdarlısına, üzümlüsünden susamlısına kadar birçok çeşidi olan ekmeğin hangi çeşitlerini nerelerden alabileceğimizi sizler için yazdık. 

Mis Fırın

Kemik ekmek, otantik ekmek, sarı buğday ekmeği ve haşhaşlı ekmek gibi farklı ekmek çeşitlerini tek çatı altında toplayan Mis Fırın’ın her öğününüze lezzet katacağından eminiz.

16 Ekim Dünya Ekmek Günü! Mis Fırın
Fotoğraf Kaynak: gerekeniyap.com

Backhaus

Almanların meşhur fırın ürünlerini de satın alabileceğiniz Backhaus, sıcacık ekmekleri ile de gönlünüzü kazanacak.

16 Ekim Dünya Ekmek Günü! Backhouse
Fotoğraf Kaynak: backhaus.com.tr

Komşu Fırın

Diyabet ve çölyak hastalarına özel ürettiği ekmekleri ile geniş bir kitlenin mutlu olmasını sağlayan Komşu Fırın’ın tarihi yayla ekmeğine bayılacaksınız.

16 Ekim Dünya Ekmek Günü! komşufırın
Fotoğraf Kaynak: ekisleristanbul.com

Beyaz Fırın

Ciabata ekmeği ile sandviçlerinizi daha keyifli hale getirebilir, güne küçük ama doyurucu bu lezzetlerle lezzet katabilirsiniz.

16 Ekim Dünya Ekmek Günü! beyaz fırın
Fotoğraf Kaynak: tripadvisor.co.uk

Zincir fırınları sizlerle paylaşmış olsak da mahalle fırınlarımızdan alışveriş yapmayı ve sokağımızı mis gibi ekmek kokutan yadigar fırıncılarımızla sabah sohbeti yapmanın yeri ise gönlümüzde her zaman bir başka... Ekmekle tercih edilen en güzel yiyecekleri de Ekmeğin Yoldaşı Yiyecekler yazımızdan öğrenebilirsiniz.