19. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali Başlıyor!

mekan.com
13 Ekim 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kukla, topraklarımız üzerinde değişik kimliklerle karşımıza çıkıyor. Fakat günümüze kadar en ulaşmış ve tanınmış olanı Karagöz. İlk olarak Anadolu’da köy seyirliklerinde gördüğümüz Karagöz, Cumhuriyet’in ilk yıllarında gelenekselleşerek dünya çapında üne kavuşmuş. Öyle ki, Osmanlı Dönemi’nde Balkanlar, Kuzey Afrika ve Ortadoğu kuklasını etkilemeyi, yönlendirmeyi, değiştirmeyi ve yeniden adlandırmayı başarmış. E bizim için böylesi önemli bir yere sahip kukla için güzel insanlar bir araya gelmişler, düşünmüşler ve tam 18 yıldır uluslararası formatta bir kukla festivali düzenliyorlar. Bu yıl 19.’su gerçekleşecek olan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 15 Ekim’de başlayacak ve 30 Ekim’e kadar devam edecek.

Kukla-Festival

Ülkemizin köklü kukla geleneğinin unutulmaması ve nesillere aktarılması hedeflenerek düzenlenen festival Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Trump Towers Kültür Merkezi gibi İstanbul’un çeşitli sanat mekanlarında kuklaseverleri ağırlayacak. Festival kapsamında dünya kukla tiyatrosundan örnekler ve filmler izlenebilecek. Ayrıca Karagöz sanatımız üzerine hazırlanmış Cengiz Özek figürlerinden oluşan görkemli bir sergi ve gölge oyunu atölyeleri festival boyunca kapılarını konuklarına açıyor olacak.

Kukla-Festival

Bu yıl ki kukla festivalini kaçırmayın diyor ve 2017’nin Karagöz’ün gölge oyunu olarak İstanbul’a gelişinin 500. yılı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Nice 500 yılların böyle önemli kültürleri yaşatması dileğiyle. 

Festival Programı►