5 Haziran Pazar Günü Delimonti ve Kiva Bomonti'de Anadolu Sofrası Kuruluyor

Gastronomi marketi ve restoran konseptini bir arada sunan Delimonti ile Anadolu’nun yöresel yemeklerini özüne sadık kalarak hazırlayan Kiva, 5 Haziran Pazar günü, Bomontiada’da düzenlenecek olan Köklerin Hikayesi etkinliğine özel olarak hazırlayacağı lezzetlerini belirledi. Pazar günü 12:00 ve 18:00 arasında tüm ziyaretçilerini, yaprak dönerden deniz börülcesine, ev yapımı limonatadan dağ kekikli ayrana kadar özel lezzetlerle ağırlanacak. 

delimonti,kiva,etkinlik

Etkinlik için Anadolu’da bulunan şifalı bitkilerden özel bir sunum hazırlayan Kiva bomonti ziyaretçilere; ebegümeci, mendi otu, diken ucu, ısırgan otu ve sirken otu kavurmasının yanı sıra, deniz fasulyesi salatası, deniz börülcesi, zeytinyağlı kabak çiçeği dolması ve kabak sıyırma gibi soğuk mezelerin tadımını ücretsiz şekilde sunacak. Kiva bomonti’nin deneyimli şefi Deniz Şahin ise ‘Binlerce Yıllık Keşif Sürüyor: Deniz Şahin Anadolu Mutfakları’ başlığı altında saat 15:00’da başlayacak olan konuşmasında, Anadolu’nun sır lezzetleri ve özel tarifleri hakkında katılımcılara bilgi verecek. Anadolu’ya ait pişirme tekniklerinin kullanılacağı, evrensel mutfak anlayışı ve zengin malzeme çeşidiyle buluşturan Delimonti, o güne özel olarak hazırlayacağı taş fırında tombik ekmekli yaprak döner, dağ kekikli ayran ve ev yapımı limonata gibi soft içecek çeşitlerini de ziyaretçilerinin tadımına sunacak. Aynı zamanda, Delimonti’nin diğer market ürünleri ve zengin peynir çeşitlerini de etkinlik alanında satın almanız mümkün olacak. 

etkinlik 

Kuratörlüğünü Semi Hakim’in yapacağı ‘Köklerin Hikayesi’ etkinliğinde, Delimonti ve Kiva’nın yanı sıra ‘Asia Chai Art’, ‘Gangon Mutfak’, ‘Refika’dan’, ‘Salloura Oğlu - Culinary Backstreets’, ‘Semeni Restaurant’, ‘ Slow Food Youth Network Istanbul’, ‘Şiraz Moda’, ‘Tandıra Bandır’, ve ‘Yeme İçme İşleri’ seçilmiş aile tariflerini, hikayesi olan reçetelerini ve destek oldukları zanaatkar ustaların ürünlerini katılımcılar ile paylaşacak. Gün içinde ayrıca yemek kültürünün hikayesini ve derinliğini konu alan atölyeler ile konuşmalar da yapılacak.