Aç Karnına Kesinlikle Yenmemesi Gereken Besinler

Bazı besinler her ne kadar sağlıklı ve kilo aldırmama konusunda masum görünseler de aç karna asla yenmemeli. ''Hangi Besin Hangi Öğünde Yenmeli'' yazımızda da bahsettiğimiz gibi boş mideye giren ilk besinler, mide asidi üretimi, sindirim ve hastalıklardan korunmak için oldukça önemli. Sağlıklı bir yaşam için bu önemli uyarılara dikkat edin ve aç karna bu besinleri tüketmemeye özen gösterin.
 

Kahve


Kahve-Coffee

İçerisinde kafein bulunan kahve, nabzı ve kan basıncını yükselttiği için aç karna içildiğinde tansiyonda olumsuz etkiler yaratıyor. Uzun vadede ise kalp ve damar hastalıklarına sebebiyet veriyor. Şeker hastalığını da önemli ölçüde tetikliyor. Siz iyisi mi kahvenizi kahvaltınızın ya da yemeğinizin üzerine için; hem sindiriminize de yardımcı olacaktır.
 

Portakal


Portakal-Orange

Özellikle kahvaltılarda portakal suyunu çok sevdiğinizi biliyoruz ama yapısı gereği fazlaca asit içeren portakal boş mideye girdiğinde, mide olduğundan çok daha fazla asit üretiyor. Bu da zaman içerisinde reflü ve gastrit gibi rahatsızlıklara sebep oluyor. 
 

Süt Ve Yoğurt


Süt-Yoğurt-Milk-Yoghurt

Yüksek protein kaynağı süt ve yoğurt aç karna tüketildiklerinde o protein kaloriye dönüşür ve kilo alımına sebebiyet verir. Ayrıca gaz şikayetleri de yapabilir. Bu da hem midenizi hem de kalbinizi oldukça zorlar.
 

Domates


Domates-Tomato

Kendisi en az portakal kadar asidik bir meyvedir. Bu nedenle açken yalnız başına tüketmemenizde fayda var. Kahvaltıda domatessiz yapamayanlara önerimiz önden biraz midelerini doldurmaları ve sonra domatese geçmeleri. 
 

Tatlandırıcılar Ve Fazla Şeker İçeren Yiyecekler


Şeker-Çikolata-tatlılar

Mideniz boş, kan şekeriniz düşükken yapay tatlandırıcı ve bol şeker içeren besinler tüketirseniz kan şekeriniz birdenbire yükselecektir. Bu da aynı zamanda tansiyonunuzun yükselmesine ve zamanla daha ciddi hastalıklara yol açacaktır. 

Kendinize iyi bakın, iyi beslenin. Unutmayın, ne yerseniz o’sunuz!