Acı Severlerin Yerlere Göklere Sığdıramadığı Mekanlar

Acının faydalarından tutun da verdiği zevkine kadar müptelasıyız! Öyle ki, Adana Kebap'la falan yetinmeyip, her zaman en acısını ararız. Gerektiği zaman en gözü pek rakiplerle yarışa girdik. Acı, bir aşktır; anlayamazsınız...

En acısını yapan mekanları, acı severler için sorduk, soruşturduk ve yazdık:

Virginia Angus - Acılı Burger

Birçoğumuzdan ‘şehrin en iyi burgercisi unvanını alan Virginia, acılı New York Burger’iyle acı severlerin de gönlünü alıyor. Virginia Angus, Eminönü ve Nişantaşı’nda!



Bodrum Mantı - Acılı Mantı

Arnavutköy, Bağdat Caddesi, Fenerbahçe ve Ulus’ta şubesi bulunan Bodrum Mantı’nın, menüsündeki tüm mantılara tereyağlı acı sos seçeneği koymuş. 



Ranchero Restaurant - Enchiladas Chilangas

Meksika yemeği denince akla hemen acı gelir. Geleneksel Meksika mutfağının İstanbul’daki temsilcisi Ranchero Restaurant, şeflerinin Meksika’ya özgü acı biberler ve soslarla hazırladıkları yemekler, acı sevenlerin sınırlarını zorlayacak türden. Bizim favorimiz ise Acılı Biftek. Sosunda bol acılı kırmızı biber püresi olan bu tabak gerçek Meksikalıların elinden çıkan, gerçek Meksika lezzeti.



The Upper Crust - Rıfat’ın Acılı Pizzası

Domates sosu, pul biber, kekik, acı zeytinyağı, sucuk, dilim parmesan ve taze fesleğeniyle acı severleri bile zorluyor.



Moshonis Balık Restaurant - Atom

Bilen bilir; acı severler meze tercihlerini öncelikli olarak Atom’dan yana kullanırlar.
Bu lezzetli mezenin içinde kızarmış acı biber kurusu, süzme yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı bulunuyor. Bu basit ama nefis lezzetin İstanbul’daki en iyi adreslerinden biri de Bağdat Caddesi’ndeki Moshonis Balık Restaurant.



Develi Kebap - Çiğ Köfte

E acı olur da çiğ köftesi olur mu? Zincir çiğ köftecilerin o yavan tatlarından çok uzak, enfes ve en orijinal haliyle Develi’de yiyebilirsiniz.



Kaserol -  Acılı Soğan Kavurmalı Biftek Burger

Özel soslarla, meyhane patatesi ve salata ile servis edilen bu burgere bayılacaksınız!



Antiochia - Acılı Dürüm

Antakya’nın muhteşem lezzetlerini ayağımız kadar getiren Antiochia, nefis dana eti, ızgara domates, biber ve  baharattan yapılan dürümleri mekandaki en acılı dürüm. Acıya doyamayanlar için leziz bir seçim!