Anadolu Yakası'nın Efsanesi: Köfteci Şükrü

mekan.com
16 Kasım 2016
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Bilenler bilir, Bağdat Caddesi'nin Bostancı'daki başlangıcında, İstasyon geçidinin orada küçücük bir dükkan vardır; Köfteci Şükrü. Müdavimleri sadakatini hiç bozmadan senelerdir mekanın kapısını aşındırırken, mekanı yeni keşfedenler İstanbul'da böyle nadir bulunan bir değerle tanışmanın keyfini yaşıyor.

Köfteci-Şükrü-Bostancı

Şükrü Dursun, 1973'te Sivas'tan İstanbul'a geldiğinde şu an sahibi olduğu mekanda tabak yıkayarak işe başlamış. Zamanla garsonluk ve ustasından köfte yapımını öğrenmiş ve 1982'den bu yana da mekanı kendisi işletiyor. Her daim daha iyiyi hedefleyerek hareket ettiğini belirten Şükrü Usta, dillere destan köftesinin tarifini de şöyle anlatıyor: ‘'Hep daha iyi et kullanmaya özen gösterdim. Bizim köftemizde ekmek yoktur. Süt danasının kol, döş ve tranç bölümlerinden; ayrıca biraz da kıvırcık kuzunun but ve kol kısmını karıştırarak yapıyoruz. Bir de soğan, tuz ve maydanoz.''

Köfteci-Şükrü-Bostancı

Şükrü Usta, köftelerini porsiyon olarak pilav, domates ve pişmiş biber ile servis ediyor. Fakat gün içerisinde mekan çok yoğun olduğu için akşam saatlerine pilav kalmamışsa şaşırmayın. Ayrıca ev yapımı, hafif acı salça sosu da porsiyonla birlikte sunulan lezzetler arasında. Ve tabi ki köftenin yanında olmazsa olmaz, piyaz. Soğanlı ya da soğansız olarak sipariş verebileceğiniz piyazın suyuna, çıtır çıtır getirilen ekmeği banmadan da o köftenin tadı çıkmaz. Her ne kadar mekanın adı Köfteci Şükrü olsa da, menüde Izgara Yaprak Ciğer ve Şiş Kebap da bulunuyor. Sütlaç, Kemalpaşa ve Kabak Tatlısı ise yemeğin tatlı sonuna imza atıyor. Eğer oturmaya vaktiniz yoksa o enfes köfteleri ekmek arası da alabilirsiniz. Mekan haftanın 7 günü, saat 12:00 - 22:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.

Köfteci-Şükrü-Bostancı

Yıllardır tanıyıp, bildiğim Köfteci Şükrü'de güleryüzlü hizmet her daim sabit. Esnaf lokantası konseptinde ailenizle gönül rahatlığıyla yemeğinizi yiyebileceğiniz mekan, oldukça da merkezi. 4,5 yıl önce Göztepe Sahrayıcedid'de mekanın bir de şubesi açıldı. Büyük bir bahçeye sahip olan şube, her ne kadar geniş ve ferah olsa da Bostancı'daki asıl mekanın yeri ayrı.

Şimdiden afiyet olsun :)